Kormányszóvivő: Tegyünk együtt a környezetünkért! 

2020. március 10. 11:08

A szelektíven gyűjtött hulladék akár 80% is újrahasznosítható – hívta fel rá a figyelmet Szentkirályi Alexandra.

2020. március 10. 11:08

A kormány nem véletlenül döntött arról, hogy betiltja az egyszer használatos műanyagokat, illetve, hogy visszaválthatóvá teszi az üvegeket és a fém dobozokat” – jelentette ki a kormányszóvivő a tatabányai hulladékhasznosítóban. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: a vegyesen gyűjtött hulladéknak csupán a 35%-a hasznosítható újra, míg szelektív gyűjtés esetén ez az arány akár 80% is lehet.

Szentkirályi emlékeztetett rá, hogy a kormány 2021-től betiltja az egyszer használatos műanyagok forgalmazását, így különösen a műanyag poharakat, evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat és bevásárló táskákat. Hozzátette, hogy a műanyagpalackok, fém dobozok és üvegek használatának rendszere is radikálisan átalakul – gyakorlatilag megszűnik a környezetkárosító hatásuk.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2020. március 10. 17:53
setleg a jobbos illibsiknek nem kellett volna betiltani a szeleromuveket letesiteset vagy napelem termekdijjat bevezetni vagy a haztartasi eromuvekre uj ado fajtat bevezetni vagy miertszarosnak szeneromuvet vasarolni/uzemeltetni vagy szetosztani a fidesz haverok kozt a napelemes penzt 85% tamogatottsagi formaban vagy magas jovedeki adot kivetni az etanolra vagy megszuntetni az onallo kornyezetvedelmi miniszteriumot vagy exmol-s jogaszokbol fideszes kepviseloket csinalni vagy fideszes politikusbol mol vezert csinalni vagy haztartasi napelemeknel eloirni a tobbmint szazezerbe kerulo tuzvedelmi kapcsolot vagy kellene haztartasi napelemeknel 50%-nal tobbet fizetni a fel nem hasznalt energiaert szabalyzokkal es nyomott atveteli arakkal durvan gatoljak a fidesznyikes aparatcsikok a lakott teruleti lakossagi napelemek terjedeset
kizökkentidő
2020. március 10. 15:18
Ideje lenne cikket írni a latin karakterekről. Amióta üzleti alapon üzemel a Mandiner, azóta a saját olvasóit bünteti
Bulvár Viktor
2020. március 10. 14:55
Tegyünk együtt a környezetünkért: https://magyarhang.org/belfold/2020/03/10/tajvedelmi-teruleten-nyitna-banyat-meszaros-lorinc-a-torveny-tiltja-ugyan-de-neki-azert-elinteztek/
fogas paduc
2020. március 10. 12:34
Nagy baj, hogy a nickecellel a szelektív hulldékgyűjtés nem tud mit kezdeni. De az is igaz, hogy ki lehet azt váltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!