A programozókat is hadrendbe állítják a koronavírus ellen

2020. március 25. 18:14

A 48 órás Hack The Crisis Hungary online hackathon április 3-án áll rajthoz, szigorúan online formátumban.

2020. március 25. 18:14

Hamarosan a magyar fejlesztők is segíthetnek a COVID-19 járvány okozta krízishelyzet elhárításában – derül ki a „Hack The Crisis” nevű kezdeményezés közleményéből. Mint írják, Magyarország 13. országként csatlakozott az Észtországból indult „Hack The Crisis” kezdeményezéshez, amelyben a résztvevők egy 48 órás, online hackathon keretei között szállíthatnak gyors informatikai megoldásokat a frontvonalban szolgáló szakemberek és szervezetek, valamint a civilek és a közösségek, illetve az oktatási intézmények számára.

A hazánkban idén április 3-5 között megrendezett online Hack The Crisis Hungary hackathonban négy kategóriában indulhatnak majd a fejlesztők, ezek a „Ments életeket!”, „Ments meg közösségeket!”, „Ments meg vállalkozásokat!” és a „Mentsd meg az oktatást!”. Hozzáteszik, hogy a hackathonnak továbbá fontos célja, hogy megmutassák mekkora potenciált jelentenek Magyarország számára az itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek. A rendezvényről bővebb információt ide kattintva talál.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. március 25. 21:28
És a magyar kiscsávó, aki szólt a mobilos cégnek, hogy szar a védelem? Az is etikus volt, de nem hacker??!! Pedig megbüntették. A crackert és a hackert az teszi etikussá, hogy a társadalom, az emberiség érdekében teszi a dolgát és nem az adott cég felkérésére! A logikád szerint ezek a fiúk nem etikusok. De azért hackerek vagy csak crackerek?
peter.jordanson
2020. március 25. 18:52
Például ilyenekkel most azonnal elkezdhetnének foglalkozni: https://youtu.be/xdZtMgpxnPI Tegnapra kell tízezer!
aleb19
2020. március 25. 18:44
balfaszkaim...oxigent kellene most gyartani es oxigen palackok tizezreit sajnos a mediagecik mint most is altatjak a nepet hamis biztonsagerzetet terjesztve, hogy az operativ fakabatok megallitjak a kinaivirust a hatarzarral/karantenokkal es az ilyen szar cikkel is
Senki Alfonz
2020. március 25. 18:31
Analfabéta, magyarul nem tudó mandisok!!!! Még csak március 25-e van, pedig ezt írtátok: "....idén április 3-5 között megrendezett". Segítek nektek. Helyesen: "....idén április 3-5 között MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ". A vírus nem indokolja a magyartalan hülyeségeket!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!