24 órán belül döntés születhet az iskolák bezárásáról

2020. március 13. 18:25

Gulyás Gergely azt mondta: látják, hogy sokan nem érzik biztonságban a gyerekeiket.

2020. március 13. 18:25

A péntek délutáni hétpárti egyeztetéseket követően megegyeztek a frakciók arról, hogy indokolt lenne a magyarországi iskolák bezáratása – írja a 24.hu. A pártok azt kérik, hogy lehetőleg már hétfőtől történjen meg az iskolák bezárása.

Gulyás Gergely azt mondta: 24 órán belül döntenek erről. A miniszter emlékeztetett: az operatív törzs véleménye alapján nem indokolt az iskolák bezárása, de azt látják, hogy sokan nem érzik biztonságban a gyerekeket. Korábban problémás volt, hogy a pedagógusok milyen fizetést kapjanak egy esetleges lezárás alatt, amire Gulyás azt mondta: a fizetésükkel megegyező távolléti díj járna nekik. Problémás lehet viszont a bezárás az érettségizők szempontjából. Gulyás Gergely megerősítette: a bezárás az állami és egyházi iskolákat egyaránt érintené. Hangsúlyozta: valószínű, hogy a járványhelyzet néhány hónapig is eltart majd, ezért nagyon körültekintőnek kell lenni a döntéshozatalnál.

 

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2020. március 13. 20:54
-Tisztelt hölgyeim és uraim! Többpárti döntés született,és hétfőtől 2hétre bezáratjuk az iskolákat.Most lehet kérdezni. -Miniszterelnök úr,hogy az ön pártja teljes mellszélességgel az iskolák bezárása mellett áll,azt ön a pártelnöki székből reggeli nyilatkozata alapján következtetve nem látta.Miért? -őőőőő....őőőő...Nem foglalkozom üzleti ügyekkel.
Aerion
2020. március 13. 20:45
Szóval azért kell bezárni az oktatási intézményeket, mert sokan nem érzik biztonságban a gyerekeiket. Ez a tömegpszichózis. Aminek a következménye az, hogy ez egyik szülőnek otthon kell maradnia, vagyis nem dolgozik hétfőtől, de nem két hétig, az csak mantra, hanem x időre. Nyilvánvalóan hónapokra. Képes ezt felfogni bárki értelmes ember?? Hónapokra kiveszik a munkavállalók legalább felét, vagy több mint felét a munkaerőpiacról. Leáll a termelés. Leáll az ipar. Ez a gazdaság végét jelenti. Ez a tökéletes öntökönlövés. Miközben a valóság az, hogy a fertőzés teljesen akadálytalanul terjed, bármilyen intézkedés ellenére, és aki megkapja, de relatíve normális az immunrendszere, 99 % eséllyel túl fogja élni, még pontosabban, még csak meg se fogja érezni. De azt mindenki meg fogja érezni, amilyen hatása ennek a gazdaságra lesz. Ha ezek az intézkedések tartósan érvényben maradnak, itt két-három hónap múlva itt kő-kövön nem marad.
Vidėken újrakezdő
2020. március 13. 20:24
Rengeteg gyermek még nyáron is ingyen kap ebédet, elmennek érte éthordóval nap mint nap az iskolába, vagy az önkormányzathoz. Remélem, erre most is gondolnak az illetékesek. Nem maradhat ellátás nélkül egy gyermek sem.
Hattori
2020. március 13. 20:10
és ki a faszom fog vigyázni arra a sok gyerekre? ha a szülők nem mennek dolgozni, akkor megnézhetjük az országot! :/ a faszom tele van már ezzel az abnormális világgal. ez csak pánik, semmi más!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!