Szabó István nem veszi át az életműdíjat

2020. február 26. 14:19

A Magyar Filmakadémia Egyesület tiszteletben tartja és tudomásul veszi Szabó István filmrendező döntését – fogalmaztak a közleményben.

2020. február 26. 14:19

Nem veszi át Szabó István, a nemzet művésze a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját – derül ki az egyesület elnökségének szerdai közleményéből. A Magyar Filmakadémia Egyesület tiszteletben tartja és tudomásul veszi Szabó István filmrendező döntését, hogy nem veszi át az életműdíjat – olvasható a közleményben. Döntéséről Szabó István szóban tájékoztatta a Magyar Filmakadémia Egyesületet – közölték.

Szabó István kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták az Oscar- és Kossuth-díjas rendező ügynökmúltja miatt. Ahogy korábban mi is megírtuk, Schmidt Mária történész Szabó díjazásának ügyében korábban úgy fogalmazott: „ez megsérti mindazokat, akik a diktatúra alatt is megőrizték tisztességüket és nem szegődtek a hóhérok szolgálatába”.

A Magyar Filmakadémia január végén hozta nyilvánosságra, hogy Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Pécsi Ildikó színészek és Szabó István rendező pályáját életműdíjjal jutalmazza; az ünnepélyes díjátadó a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén pénteken lesz a Pesti Vigadóban.

(Mandiner, MTI)

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. február 27. 13:18
Járai Zsigmond, Matolcsy György, Martonyi János, Szita Károly... van még ügynök nálatok is, kedves Kuszaszem Mária, nem is kell nagyon mélyre ásni, ott vannak az élvonalban. +aztán máriska jellemrajzát inkább hagyjuk...
syphax
2020. február 27. 12:55
"..De itt nem Gyurcsányt, hanem a zsidó Apró családot gyalázzák ezerrel,." Az Apró, azaz Klein--klááájnn--családnak egyébként is sok volt a rovásán--az egyszerű magyar emberek szemében. Gyucsány anyósának Apró Piroskának az apja Apró Antal VÉRKOMMUNISTA volt, aki kiszolgálta Rákosi-t, Gerő-t, Kádár-t s az összes ruszki nagymogulnak CSONTIG BENYALT. Ergo: ha mi úgy gondolkoznánk mint ők--a mai ballibek --akkor még azt is mondhatnók: az, hogy az "Aprók" KAPNAK A POFÁJUKRA MÉG JÓ IS MEG IGAZSÁGOS IS--A KOMMUNISTA LAKÁJSZEREPÜK OKÁN. ÁMDE MOST MÁR EZ A MÚLT, S IGY MÁR NEM EZ A LÉNYEG! MA GYURCSÁNY FERENC AZ "APRÓ KLÁN" "VEZÉR-ÜRÜJE"--AZ EGYSZERŰ NÉP KÖRÉBEN MINDENKÉPP--s igy az el orozott zsidó vagyon birtoklása miatti szégyen nem a halott apró antalt meg a lányát Apró Piroskát "terheli", hanem igenis GYurcsányt, hisz' Ő MA(!!!)--MONDOM MA, A JELENBEN TEHÁT "HIC ET NUNC"-- az ALFAHIM, A VEZÉRKAN A RÓZSADOMB NEVŰ FALU DISZBIKÁJA!!! (persze lehet, hogy amilyen hülye még megtiszteltetésnek is veszi ezeket a minősitő szavakat), tehát én NEM VINNÉM FÉLRE és nem terelném el róla sem a figyelmet. Az hogy máshol-másütt kik oroztak el zsidó vagy nem zsidó vagyonokat--lettlégyenek ők, AZ ELOROZÓK maguk is akár zsidók vagy nem zsidók, ÉN NEM TUDOM, de engem nem is érdekel a nevük. MEGVETÉSEM IRÁNTUK AKKOR IS ÉL, HA NEM TUDOM A NEVÜKET. Bosszú és megtorlásvágy viszont nincs a szivemben--akkor sincs ha zsidók és akkor sincs ha nem zsidók.
zakar zoltán béla
2020. február 26. 21:06
Tudod, senki sem felelős a szülei aljasságaiért! Ez csak akkor "lép életbe", ha az illető felhasználja az ebből eredő előnyöket! Lásd SzePlőhegy Anty Aprókovics villa! Magyarán: Sem Sztalin, semHitler gyermekeit nem vagyok hajlandó származásuk okán , csak ezért elítélni! Aki ezt teszi az rasszista(!!!!!). Soros 1944./1998.(CBS) ! Megnézted már! Nos tőle undorodom, mint ama villa bitorlóitól is!
Menhetten
2020. február 26. 20:03
Akiben van egy kis büszkeség,nem is áll le ezekkel! Erre számítottam és nem csalódtam! Óriási tiszteletem ennek az Embernek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!