Kórházba szállítottak egy Kínából érkező utast Ferihegyről

2020. február 03. 21:38

A nőnél 39 fokos lázat mértek, ezt követően azonnal elkülönítették a többi utastól.

2020. február 03. 21:38

Kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast hétfőn a Liszt Ferenc-repülőtéren – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a repülőtéren elkülönítettek egy Kínából érkező kínai állampolgárt. A utasnál a repülőtéren felállított hőkamera és a manuális lázmérő is kimutatta a 39 fokos lázat. Az utast az egészségügyi szakmai protokollnak megfelelően azonnal elkülönítették a Nemzeti Népegészségügyi Központ repülőtéri vizsgálójában – ismertették. Hozzátették: az eddigi információk szerint a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai nő a repülőn lett rosszul, előtte nem volt panasza. Január 12-én hagyta el Magyarországot, és most jött vissza, Vuhanban sem ő, sem családtagjai nem jártak – írta az NNK. Az életbe léptetett eljárásrendnek megfelelően az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították, ahol soron kívüli orvosi vizsgálatnak vetik alá.

A repülőtéren a protokollnak megfelelően azonnal megkezdték a fertőtlenítést, mind a gépen, mind azokban a helyiségekben, ahol áthaladt vagy tartózkodott az utas – áll a tájékoztatásban.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2020. február 04. 12:08
https://www.loljunk.com/funny/first-mexican-victim-of-the-corona-virus/
Negue
2020. február 04. 10:55
Ez a hőkamerázást se nagyon értem. Amennyiben a kijövő utasok közül szűrnek ki valakit, akkor az már rég megfertőzhetett egy csomó embert. Ha beszállás előtt hőkameráznak, akkor is felkerülhet olyan utas akiben még csak lappang a betegség, de már fertőzőképes. Szóval sok a kérdőjel.
Negue
2020. február 04. 10:48
Én ezek mellett a világjárványok mellett mindig egy csomó kérdőjelet is látok? Az ebolától a zika vírusig, rengeteg a furcsaság. Azonkívül a pánikot, illetve a pánikkeltés mértékét se nagyon lehet átlátni, emiatt az ember talán még a realitás érzékét is elveszíti, és nem látja át, hogy mennyire kell aggódni. Egy biztos, a félelemkeltés az minden esetben gőzerővel dolgozik.
JMoflicheque
2020. február 04. 07:28
e cikk olvasása után is nő a hisztéria fertőzötteinek a száma!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!