Értelmetlen dolog Magyarországon betiltani a szélerőművek építését

2020. január 16. 17:20

A szélerőművek működtetése is hozzájárulna ahhoz, hogy Magyarország karbonsemleges országgá váljon.

2020. január 16. 17:20
Ungár Péter
Ungár Péter

„Teljesen értelmetlen dolog Magyarországon betiltani a szélerőművek építését, ezért az LMP törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy legalább magántőkéből megépülhessenek ezek a létesítmények” – jelentette be Ungár Péter, a Lehet Más a Politika (LMP) Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök évindító sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy 2022-ig, amíg a jelenlegi kormány hivatalban van, nem engedélyezik Magyarországon szélerőművek építését.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy Magyarország nem egy tengerparti ország és nálunk a szélenergia nem lesz elsődlegesen fontos a magyar energiaátállásban, (...) de például

– mondta.

Ungár Péter „érthetetlennek” nevezte a tiltást, hiszen – érvelése szerint – a szélerőművek működtetése is hozzájárulna ahhoz, hogy Magyarország karbonsemleges országgá váljon.

Hozzátette: a magyar kormány eddigi energiapolitikai lépéseit ad hoc jellegűnek látják, szerintük azok nem kellően átgondoltak. Szólt arról is, a benyújtani kívánt javaslat szerint úgy módosítanák a törvényt, hogy amennyiben egy szélerőmű magántőkéből valósul meg, ahhoz kötelező legyen kiadni építési engedélyt.

(MTI)

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
substerthy
2020. január 19. 14:41
M︆︆︆o︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆︆n︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
enacen
2020. január 19. 09:35
M︆︆︆︆︆o︆︆o︆X︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
sweetoxak
2020. január 19. 04:37
M︆o︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
vabihedd
2020. január 18. 18:31
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆n︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!