Mi Hazánk: Sem Erdogan, sem a kurdok!

2019. november 03. 13:03

A török elnök közelgő látogatása és a szíriai konfliktus miatt szólalt meg az ellenzéki párt.

2019. november 03. 13:03

A Mi Hazánk Mozgalom sem Erdogan Törökországát, sem a szélsőbaloldali kurdokat nem támogatja. Magyarországnak semmi keresnivalója a szíriai konfliktusban – közölte a párt vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében. Úgy értékeltek, ez nem a menekültekről szól. „Törökország jelenlegi katonai akciója a sok évszázada megszokott, népirtásoktól sem mentes muszlim vallási és török nacionalista hódító politika része, amelyet Magyarország – saját 150 éves tapasztalatainknak is köszönhetően – sohasem támogathat” – fogalmaztak.

Közölték, a másik oldalon pedig a kommunista, szélsőbaloldali és liberális kurdok állnak izraeli segítséggel a háttérben. Ezt a magyarok szintén nem támogathatják – tette hozzá a Mi Hazánk, hangsúlyozva: „ez nem a mi háborúnk!”. Európának a saját határait kell katonai és rendőri erőkkel megvédenie a bevándorlástól és minden külső inváziótól – jelentette ki a párt, amely ezúton arra kér minden magyart, hogy „ne tüntessen együtt szélsőbaloldali felforgatókkal, de ne is üdvözölje a hazánkba látogató török elnököt”.

 Maradjunk ezúttal is a harmadik úton, a magyarok útján – írta közleményében a Mi Hazánk.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2019. november 03. 17:46
Fura gondolataik vannak!Hazánk érdekei a fontosak,Gazdasági érdekeink A "török áramlat mentén vannak!Mellesleg a kurdok maradjanak a hazájukban,az isis már nincs tehát építsék újjá hazájukat.
zöldalma
2019. november 03. 16:47
a kitartott mikropártocska állás nem foglalása
Ide Buda
2019. november 03. 15:24
Le vannak maradva egy körrel, ami Szíriát illeti. A NATO-tag törökök bevonultak a kivonuló NATO-tag USA helyére, de már ez is múlt idő. Most a NATO-tag törökök vannak kivonulóban, és adják át helyüket a cseppet sem NATO-tag Asszad-párti szír hadseregnek, kiket a cseppet sem NATO-tag orosz hadsereg "szakértői" segítenek. Valószínűleg Trump és Putyin titokban telefonáltak egymásnak, a nagyvilág meg most pislog, hogy mi is van. :-) Igaza van a Mi Hazánknak, kár ebbe beleszólnunk. Viszont ha komolyan ezt gondolják, akkor nem hozhatják összefüggésbe Erdogan látogatásával sem. Ennyit a következetességről.
szavaztam
2019. november 03. 15:12
és mióta támogatja az ország a török intervenciót? diplomácia nem szerelem, hanem érdekképviselet...és vannak érdekeink arrafelé,,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!