Országgyűlési határozattal ítéltetné el a török agressziót a DK

2019. október 16. 12:45

Arató Gergely szerint Orbán Viktorra is jut a kiontott kurdok véréből.

2019. október 16. 12:45

Népirtó háborút folytat Törökország a kurdok ellen Északkelet-Szíriában – jelentette ki a DK országgyűlési képviselője szerdán Budapesten. A sajtótájékoztatón elhangzott: a török hadsereg ugyanis nem csak kurd fegyveresek, hanem civil vezetők ellen is folytat háborút, kisgyerekeket bombáz, és emberek százezreit üldözi el a lakóhelyétől.

Erdogannak véres a keze, és ebből Orbán Viktorra is fröccsen – jegyezte meg Arató Gergely, aki szerint a támadás nyilvánvalóan Európa számára is veszélyt jelent, ugyanis újabb menekülthullámot indíthat el Európába. Emiatt súlyos bűnnek tartják, hogy a magyar kormány megakadályozta a török agressziót elítélő uniós nyilatkozatot. „Történelmi szégyen, hogy Orbán Viktor a háborús agresszor Erdogan pártájra állt, és a szíriai menekültek európai indulásához nyújt segítséget” – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Ezért benyújtanak egy országgyűlési javaslatot, hogy megmutassák, van egy másik Magyarország, amelyik nem ért egyet az előbbiekben bemutatott politikával. Aláhúzta, ma Magyarországon csak Orbán Viktor szeretne menekülteket látni. A határozat célja, hogy elítélje a török támadást, valamint kiálljon a kurdok mellett, hasonlóan a cseh parlamenthez – mondta el Arató Gergely.

Azzal kapcsolatban, hogy vajon más pártok is támogatni fogják-e a javaslatot, úgy fogalmazott: szerinte a javaslatukat az összes többi ellenzéki párt is támogatni fogja.

(Mandiner)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
West Ham United
2019. október 16. 18:49
Az Apro villabol igen szep "veres kezekrol" ugatni...
IV. Fawkes
2019. október 16. 17:17
Szarató Gergely. ..
zakar zoltán béla
2019. október 16. 14:57
Röf
Pala28
2019. október 16. 14:51
Gyorsan kellett összeütni egy ferós cikket és hááát, fel lett cserélve ez az, noh! ;) A minőség rovására megy a mennyiség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!