Új hajókat szerezne be a BKV

2019. szeptember 25. 07:15

A jelenleg használatban lévők átlagéletkora negyvenegy év.

2019. szeptember 25. 07:15

Új hajók beszerzését tervezi a BKV Zrt., a fejlesztést az indokolja, hogy a Duna fővárosi szakaszán közlekedő BKV-hajók átlagéletkora 41 év – írta szerdai lapszámában a Világgazdaság.

A közlekedési vállalat modern és akadálymentes, a jelenlegieknél nagyobb kapacitású, korszerű tervezési elvek szerint készülő új hajók beszerzését tervezi a közeljövőben – tudta meg a lap a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kommunikációs osztályától.

A BKK-nál hangsúlyozták, hogy a menetrend szerint közlekedő vízi járműveik főgépei jó állapotban vannak, azokat az utóbbi években cserélték le újabbakra és erősebbekre.

A hajók kihasználtsága jó, évente átlagosan 300 ezren utaznak a BKK hajóival, ebből mintegy 60 millió forint bevétele származik a társaságnak. A hétvégéken eladott jegyek darabszáma általában mintegy 90 százalékkal haladja meg a munkanapokon eladottakét, de az utasszám jelentős mértékben függ az időjárástól is.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. szeptember 25. 18:30
Hajrá! Ezeknél, ha hátszélben megy, a nyitott fedélzeten meg lehet fulladni a kipufogó gáztól.
koronaszepe
2019. szeptember 25. 08:25
Hajrá, csak az azonosítószámot ne takarják le, az bűncselekmény!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!