Maróth: Orbán tudományos kérdésekbe nem szól bele

2019. augusztus 08. 09:13

Az újonnan létrehozott kutatóhálózat vezetője az ATV kedd esti adásában többek között arról beszélt, hogy Lovász Lászlóval nincsen említésre méltó véleménykülönbségük.

2019. augusztus 08. 09:13

Az Eötvös Lóránd Kutatóhálózat újonnan kinevezett vezetője az ATV kedd esti adásában elmondta: új helyzet állt elő, nem érdemes azon rágódni, hogy hogyan jutottunk el ide. Hozzátette, az, hogy végül így alakult, az annak is volt köszönhető, hogy az álláspontok mindkét oldalon megkeményedtek, mivel mindkét félnek megvoltak a „maga eszközei”, igaz, elmondása szerint „a minisztériumnak csőre is voltak töltve azok”.

Egy kérdésre reagálva elmondta: az Index róla szóló portrécikke igen rosszindulatú volt, az írásért szégyellheti magát annak a szerzője, míg a hvg.hu lapjain megjelent kutató nyilatkozatokkal kapcsolatban cáfolta az ott leírtakat, a kormány nem szól bele a tudományos munkába. Az irányító testülettel kapcsolatban elmondta: „csak olyan emberek ülnek össze, akiknek fontos a tudomány.”

Lovász Lászlóval kapcsolatban elmondta: nincs vele semmilyen említésre méltó véleménykülönbség, „annak ellenére, hogy ő matematikus, én pedig bölcsész, így más irányból közelítjük meg a kérdést”. Azzal kapcsolatban, hogy sokak szerint „Orbán Viktor-barátot” neveztek ki az ELKH élére, elmondta, „az, hogy én személyesen ismerem Orbán Viktort, nem azt jelenti, hogy bele akar szólni a tudományos kérdésekbe.” Szerinte ő csak abban érdekelt, hogy a tudomány sikeres legyen – mint ahogy sok minden más Magyarországon.

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. augusztus 09. 12:19
.. izének a létrehozása persze nem beleszólás..." Fogódzkodjék meg jól: NEM(!!!) BELESZÓLÁS! IGENIS NEM AZ! Sziveskedjék megtanulni magyarul, mielőtt marhaságokat merészel ideskribálni!
syphax
2019. augusztus 08. 13:41
A mai ellenzék ú.n. tudománypolitikával kapcsolatos RABLÓMESÉS KAMUSZÖVEGE az alábbi: "A "patás" "csuticigány" --úgymond--SZÉTVERTE a MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIÁT azért, hogy ő --a 'zorbány"(!)--határozhassa meg a tudósoknak hogy mit és hogyan kutassanak, ill. mit és hogyan KUTATHATNAK?! (és persze mit nem!) NO, EBBŐL EGY "A" BETŰ NEM IGAZ--MARÓTH AKADÉMIKUS A TANÚSITÓJA!
Kanóc
2019. augusztus 08. 11:57
@Diótörő már volt nerbarmozni, bolsizni?.... :)
Mystes
2019. augusztus 08. 11:24
csak akkor van rendben a tudomány, ha az akadémia élén orbánellenes ember van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!