DK: A kormány másfél millió allergiást hagyott magára

2019. augusztus 23. 10:39

A párt szerint a parlagfű-mentesítést még az állami nagyvállalatokkal sem tartatják be.

2019. augusztus 23. 10:39

„A napokban extrém magasra emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja, ez pedig másfél millió magyarnak egyenlő a viszkető szemekkel, folyamatos tüsszögéssel, orrfolyással, rossz közérzettel” – írja közleményében a Demokratikus Koalíció. „Ez az eredménye annak, hogy a magyar kormány évek óta semmit sem tesz a parlagfű-mentesítésért: az irtásra vonatkozó törvényeket még a nagy állami vállalatokkal sem tartatják be, sőt még arról sem hoztak törvényt, hogy a parlagfűvel fertőzött területek után legalább ne járjon uniós földalapú támogatás” – állapítja meg a párt.

A kormány miatt ma is másfél millió magyar szenved és költ több ezer forintot gyógyszerekre.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magára hagyta a parlagfű-allergiában szenvedő másfél millió magyart. A DK szerint hosszú távú stratégiára, EU-s források bevonására, felelősségre vonható kormánybiztosra, az orvosi szolgálat megerősítésére, nemzetközi együttműködésre és a hazai költségvetésből erre fordított összeg többszörösére van szükség a hatékony parlagfű elleni harchoz. „Felháborító, hogy idén is másfél millió allergiás magyarnak kell szenvednie a kormány nemtörődömsége miatt, a helyzet pedig a klímaváltozás miatt csak rosszabb lesz.”

(MTI-OS)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2019. augusztus 24. 06:24
Az allergia gyógyítható, egyszerűen ki kell pucolni a szervezetet, el kell hagyni a káros szokásokat, tiszta èlelmiszereket kell fogyasztani, többet kell mozogni. Ha nekem sikerült, akkor másoknak is fog.
békalepcse
2019. augusztus 23. 12:58
A természetnekn is vissza kell adni, hogy működni legyen képes. https://koponyeg.hu/hireso/poszmeheket-mentenek-a-kihalastol-tojassal
formaegy
2019. augusztus 23. 12:54
Arról nem írnak ezek a hazug férgek, hogy hogyan nyúlták le a parlagfűirtásra szánt 100 milliókat! Jó vastag bőr van a pofájukon! Legalább kussolnának!
gallfec
2019. augusztus 23. 12:48
" DK: A kormány másfél millió allergiást hagyott magára " --------- Jaja, találkoztam is velük. Ott ácsorogtak az út mellett lehajtott fejjel, szomorúan, másfél millióan. Kérdeztem is tőlük, hogy miért állnak itt, mi a baj. Atz mondták ők is: " - A kormány magunkra hagyott minket. Már nem szereti ez a kormány az allergiásokat. " Volt, aki sírt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!