Amikor egy amerikai elnök a Népköztársaság útján autózott

2019. július 28. 10:09

Szinte hihetetlen, de a későbbi Watergate-botrányba belebukó Nixon a hatvanas évek elején Budapesten járt.

2019. július 28. 10:09

A Nixon-család Youtube-csatornájára egy európai körutazás emlékeit is feltöltötték, köztük az 1963. július közepén készült budapesti mozgóképeket. Eddig nagyon kevesen látták ezeket a színes, igaz néma felvételeket, amin az amerikai elnök és családja jár be minden fontos pesti helyszínt – számol be a találatról a Totalcar.

A kisfilm tele van utcai jelenettel, így ezeknek minden egyes képkockája kincs. A Népköztársaság útján kezdődik a budapesti része az útifilmnek (8:52-től). A régi városkép kedvelői mellett a régi gépjárművek szerelmesei is megkapják a magukét: így az autóbusz függők az Ikarusok  vagy a pótkocsis trolibusz feltűnésekor biztosan felkiáltanak majd örömükben. De a Bogár- és Velorex-rajongók sem maradnak képanyag nélkül – ígéri a Totalcar.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kardinális
2019. július 28. 19:31
Remélem, az akkor 187 éves U.S.A. elnökaspiránsa egy pillanatra elgondolkodott a Hősök terén, látva az őt vendégül látó 1000 éves országot alapító Szent István szobrát...
Akitlosz
2019. július 28. 18:42
"A Nixon-család Youtube-csatornájára egy európai körutazás emlékeit is feltöltötték" Már jó régen. Lassan egy éve láttam. A Mandiner úgy le van maradva, mint a borravaló. Naprakészséggel igazán nem lehet vádolni. De persze egy újszülöttnek minden vicc új.
KannibálTatárÚr
2019. július 28. 13:47
Most tudtam meg miért buktatták meg Nixont: kommunista volt. Reagant nem buktatták meg. Olvastam róla egy nagyon kritikus hangneben írt értékelést. A gyengelméjűség határán volt. Saját gondolatai nem voltak, mindenben azt szajkózta, amit a környezete tanított be neki. Ez volt sikere záloga. A környezete minden jót mondott róla, mert engedte uralkodni. Említett egy esetet. A kormánynak pénzre volt szüksége, mert a képviselők nem szavazták meg vmelyik ország elleni szankciókra a pénzt. Nagyon különös megoldást választott az elnök környezete: Drogokat hoztak Dél-Amerikából az USA-ba elnöki gépekkel, mert azokat nem ellenőrizték. A drogokat eladták és abból finanszírozták az illető ország elleni tevékenységet. Reagan tiszta maradt, mert nem is tudott az ügyről. A kecske is jólakik (pénzhez jutottak a tevékenység vezetői), a káposzta is megmarad (Reagan tiszta maradt) tipikius esete
Gyéressy Károly
2019. július 28. 12:23
Ez már volt itt a mandin, csak a dátum friss. Nem baj, de nem értem miért jó ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!