Szijjártó: Stratégiai szintre emelik a magyar-laoszi együttműködést

2019. március 11. 09:36

Az együttműködésből Magyarország gazdaságilag is profitálhat.

2019. március 11. 09:36

A miniszterelnökök megállapodása alapján stratégiai szintre emelik Magyarország és Laosz együttműködését – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután laoszi kollégájával egyeztetett.

A tárcavezető kiemelte: Laosz a világ egyik leggyorsabban fejlődő térségében egyik tradicionális partnerünk, ami azért is előnyös, mert a 2000-es években Laosz végig magas gazdasági növekedést produkált, és így az együttműködésből Magyarország gazdaságilag is profitálhat.

Hangsúlyozta: a magyar külpolitika és külgazdasági stratégia sikerének bizonyítéka az, ami Laoszban történik, vagyis az, hogy „igenis lehet magyar vállalatokat külpiaci sikerekhez segíteni távoli térségekben is, csak a megfelelő gazdasági és diplomáciai eszköztárat kell használni”.

(MTI)

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. március 11. 10:07
Sok kicsi sokra megy.
exfahrenheit
2019. március 11. 09:48
Laosszal sincs kiadatási egyezményünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!