Rétvári: A nemzet érdeke az első, nem a nemzetközi ideológiáké

2019. február 07. 17:26

Az államtitkár szerint a nemzeti alapú politikára van szükség, nem pedig olyan nemzetközi ideológiák támogatására, mint a kommunizmus, a nácizmus vagy a globalizmus.

2019. február 07. 17:26

Nemzeti alapú, a nemzet érdekeit minden más elé helyező politikára van szükség, nem pedig olyan nemzetközi ideológiák támogatására, mint a kommunizmus, a nácizmus vagy a globalizmus – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára egy csütörtöki budapesti rendezvényen.

Rétvári Bence a Konrad Adenauer Alapítvány, a Kommunizmus Bűnei Alapítvány és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága által szervezett, a Tanácsköztársaságról szóló konferencián párhuzamot vont a száz évvel ezelőtt történtek és a mai politikai helyzet között, és a balközép és a jobbközép pártok történelmi felelősségére hívta fel a figyelmet. Szerinte ezeknek a politikai erőknek el kell dönteniük, mi a fontosabb a számukra: a polgári demokratikus gondolkodás megvédése vagy az, hogy a hatalomért képesek szélsőségekkel egyezkedni.

Az államtitkár megdöbbentőnek nevezte, hogy politikai szereplők, akik korábban a kommunista rendszer bűneit próbálták letagadni vagy relativizálni, az utóbbi időben a náci eszmék mai politikai követőivel toleránsak.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2019. február 07. 19:45
"Rétvári: A nemzet érdeke az első, nem a nemzetközi ideológiáké" A kormány a nemzetközi illiberalizmus ideológiája mögé sorakozott fel.
Pelso j.
2019. február 07. 19:14
Hogyne, pártom, a Dk..... Te még birkának is hülye vagy.
Vadakat terelő juhász
2019. február 07. 18:47
A pénz mindenek felett. Lopni, lopni, lopni, fidesz !
Pelso j.
2019. február 07. 18:44
Ja, szélsőségesek. Bence, összeáltatok Fakas Flóri bandájával, a hitgyülivel, Köves Slomóval, Thürmerrel. Nincs nálatok elvtelenebb társaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!