MNB ügyvezető igazgató: Magyarországnak a jövőben át kell térnie a tudásalapú gazdaságra

2019. február 21. 11:52

Erős Magyarországot kell építenünk, olyan országot, ahol javul az élet minősége – mondta Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója.

2019. február 21. 11:52

Magyarország versenyképességét erősíteni kell, ehhez a jövőben az országnak át kell térnie a tudásalapú gazdaságra – mondta Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója, főközgazdásza a Világgazdaság napilap Versenyképesség – Magasabb fordulatszámon címmel megrendezett konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Palotai Dániel kiemelte: erős Magyarországot kell építenünk, olyan országot, ahol javul az élet minősége, ehhez megfelelő fizetéseket kell adni a dolgozóknak, magas színvonalú egészségügyet és versenyképes oktatást kell teremteni. Elengedhetetlen ehhez a stabil államháztartás fenntartása - hangoztatta a jegybank főközgazdásza. Jelezte: az MNB a közeljövőben komplex versenyképességi csomagot hoz majd nyilvánosságra.

Csath Magdolna, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja szerint a Made in Hungary korszakból át kell lépni az Invented in Hungary időszakba, azaz növelni kell a magyarországi cégek által előállított hozzáadott értéket, meg kell emelni többek között a kis- és közepes cégek termelékenységét, hatékonyságát, és szükség van a hazai cégek innovációs képességének erősítésére is.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2019. február 21. 14:54
"...MNB ügyvezető igazgató: Magyarországnak a jövőben át kell térnie a tudásalapú gazdaságra..." Látjuk. Mindjárt be is darálják az MTA-t, benne a közgazdasági szekcióval. Hajrá Felcsutország! Hajrá felcsutok!
Berecskereki
2019. február 21. 13:12
Arról se feledkezzünk meg, hogy Gyurcsány Ferenc a prímszámok kutatásában micsoda áttörő sikert ért el. A kígyók kígyóznak megállapítása pedig a biológiában jelent előrelépést. ;-)
Berecskereki
2019. február 21. 12:55
A tudásalapú társadalmat majd Kunhalmi, Bangóné, Szél, Varju, Karácsony megszervezi, oktatja. Nyelvtanból is milyen kiválóan teljesítettek. ;-)
Vadakat terelő juhász
2019. február 21. 12:15
Mi lesz a tetőfedőkkel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!