Megnyitja zarándokszezonját a Mária-út

2019. február 08. 21:19

A magyarság és Közép-Európa Mária-kegyhelyeit köti össze a zarándokút, mintegy 1400 kilométer hosszan, Mariazelltől Csíksomlyóig.

2019. február 08. 21:19

A több száz kilométer hosszú utat útjelzések és táblák jelölik, mentén ajánlott szálláshelyek várják a vándorokat – írja a felvidek.ma.

Mint ismertetik, a gyaloglás közben megélt közösségi érzés, a természet közelsége, a megszokott környezetből való kiszakadás élménye, a fizikai teljesítményből fakadó fáradtság, a spirituális helyek felkeresése, valamint a mély lelki élmények új nézőpontba helyezik a világot.

A Mária-útnak egyénileg és csoportosan is neki lehet vágni, akár egy nap, akár több hét erejéig, kinek-kinek ideje és energiája szerint – olvasható a cikkben. Kiemelik, Ferenc pápa csíksomlyói látogatására kerékpáros zarándoklat is szerveződik.

Ehhez kapcsolódó az az MTI-információ, miszerint a Csíksomlyó környékén élőket zarándokok befogadására szólította fel a katolikus egyház. Mint köztudott, június elsején látogat a pápa a búcsú helyszínére, majd egy hétre rá kezdődik a csíksomlyói búcsú, a magyarság legnagyobb zarándoklata.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. február 09. 09:27
Ha fiatalabbak lennénk a feleségemmel vállalnánk.....
gallfec
2019. február 09. 00:02
Jó dolog.
még fokozza
2019. február 08. 23:31
Mintha Borbolyt láttam volna a Hungexpo vadászati kiállításán. El lehet átkozva az a székely nép. Azért veri így Isten.
még fokozza
2019. február 08. 23:16
" a természet közelsége" "kerékpáros zarándoklat is szerveződik." "MTI-információ" Arról persze nem informálta az MTI-t a klérus, hogy milyen intézkedések történtek a természet nyugalmának megőrzésére. Megmondom: semmilyen. azután jönnek a hírek a keresztény rendezvény elől közúton, vasúton menekülő állatok pusztulásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!