Süli: Paks II. nélkül nincs biztonságos áramellátás

2019. január 25. 12:18

Paks II. nélkül nincs hosszú távú biztonságos áramellátás, és az atomerőmű versenyképessége vitathatatlan – mondta a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter.

2019. január 25. 12:18

Paks II. nélkül nincs hosszú távú biztonságos áramellátás, és az atomerőmű versenyképessége vitathatatlan – mondta Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter a hosszú távú villamosenergia-ellátásról és az atomenergia szerepéről rendezett pénteki budapesti konferenciát megelőző sajtótájékoztatón. 

Süli János hangsúlyozta: az atomerőmű nem a megújuló energiaforrások ellen épül, hosszú távon a kettő együtt jelent megoldást a villamosenergia-ellátásban. Az OECD Nukleáris Energia Ügynöksége által készített és a budapesti konferencián ismertetett tanulmány azt mutatja be, hogy mi az az arány, amely gazdaságosan, a lakossági és az ipari fogyasztók számára is elérhető ár mellett kialakítható – ismertette.

A tárca nélküli miniszter kérdésekre válaszolva kifejtette: a paksi erőmű létesítési engedélyét akkor adják majd be, ha az engedélyezésre biztosan alkalmas lesz, így konkrét időpontot nem kívánt mondani.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2019. január 26. 08:05
Én egy picit másként fogalmaznék: Paks II. nélkül, csak áram importtal teremthető meg a hosszú távú biztonságos áramellátás, és az atomerőmű versenyképessége vitathatatlan.
VESZ ÉSZ
2019. január 25. 19:09
Süli, 365% fizetésemelés,adott neki ORBÁN,mert megérdemli a dagadt disznó,hiszen bele szakad a munkába.Ja nem,hogy dögölne meg ez is.
Robur
2019. január 25. 17:35
Sülitlenség.
syphax
2019. január 25. 16:15
Nekem semmi problémám a Paks II.-vel, viszont föl nem foghatom, hogy miért kellett kirúgni Aszódi Attila dr.-t. Ritka értelmes műszaki értelmiségi fazonnak láttam én Őt, aki--nekem legalábbis úgy tűnt--szívvel lélekkel az "ügy" mellett állt és dolgozott is érte. Valaki "finoman" megmondhatná: mi a túró baj volt Vele? ( már ha hiteltérdemlően tudja-- mert Fidesz baszogató óhéber falszövegekre nincs szükségem)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!