Elfogyott a magyar krumpli

2019. január 30. 06:56

Elapadt a hazai burgonyakészlet, jön az importáru.

2019. január 30. 06:56

Elapadt a hazai burgonyakészlet, a folyamatosan csökkenő vetésterület, valamint az alacsony tárolókapacitás miatt általában csak január végéig, február közepéig tart ki a magyarországi burgonyatermés – olvasható a Világgazdasági szerdai kiadásában.

A lap szerint idén az alacsony hozamok miatt is már most az importáru foglalja el a piacot, ráadásul a tavalyinál jóval magasabb áron.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) jelentése szerint az idei második héten a Budapesti Nagybani Piacon kilogrammonként 140 forint volt a burgonya bruttó termelői átlagára, miközben egy évvel ezelőtt 80 forintot kellett fizetni érte. A kiskereskedelemben a mosott, csomagolt burgonya már 300 forint körüli áron kapható.

(MTI)

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2019. január 30. 09:22
És igen, az, ami sem Rákosi Mátyás elvtársnak, sem Kádár János elvtársnak nem sikerült, -- mármint a magyar mezőgazdaság teljes szétverése -- azt az EU agrártámogatási rendszere megoldotta néhány év alatt!
gacsat
2019. január 30. 09:14
Vettem az Osonban magyar fokhagymát, háromszoros áron. Rohadt, és penészes.
kunfia
2019. január 30. 08:50
Kezdődött az SZDSZ-es adócsökkentő kormánnyal,akik inkább növelték. Majd jött az Orbán és a többi rabló formáció,akiik továbbemelték az adókat,hogy ki tudják elégíteni a mohó haverokat. Így viszont lérkeztünk ahhoz a ponthoz,hogy számos mezőgazdasági termék már nem éri meg a vele való munkát.Persze egy buta Fideszfan,ezt sosem fogja megérteni,ő maximum Sorosból és migránsból ért.
kunfia
2019. január 30. 08:38
Viktor a választásokra fölvásárolta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!