Orbán Viktor: Kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

2018. november 13. 20:02

Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélést tartott az Országházban.

2018. november 13. 20:02

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban.

A kedd délutáni tárgyaláson - amelyen részt vett David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke is - általános politikai kérdéseket is érintettek. Megállapították: a történelmi tradíciók és a keresztény gyökerek a modern kormányzásban is fontos szerepet kell, hogy kapjanak.

Egyetértés volt abban is, hogy Magyarország és Közép-Európa elemi érdeke az energia-diverzifikáció, vagyis hogy a térség minél több forrásból juthasson energiahordozókhoz. Orbán Viktor üdvözölte az e téren tett amerikai erőfeszítéseket és beruházásokat – tájékoztatott Havasi Bertalan.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. november 14. 07:45
A gazdasági tökéletes és amióta Clintonnét valagba rúgták a külügyből a politikai kapcsolatok is javulnak, mert megszűnt az agresszív politikai zsarolás, vagy legalábbis csökkent.
Senye Péter
2018. november 14. 07:34
Kiválóak. De a háttérben ott egy darabja az orosz címernek Szent Györggyel.
Robur
2018. november 13. 23:36
Kíválóak??? Miért? A CEU ügye rendeződött?
kizökkentidő
2018. november 13. 23:13
Az amcsik ránk akarják sózni a drága palagázukat, ezért hízelegnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!