Szakértő: A szennyezett levegő az asztmásoknak, a tüdő- és szívbetegeknek különösen káros

2018. október 17. 10:34

A szennyezettség egyik oka, hogy régen esett az eső.

2018. október 17. 10:34

Mindenki szervezetére káros hatással van a szennyezett levegő, de különösen azoknak romlik az állapotuk, akiknek van valamilyen betegségük – közölte a Pulmonológiai Klinika igazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Müller Veronika hangsúlyozta, a szennyezett levegő az asztmásoknak, valamint a tüdő- és szívbetegeknek okozza a legnagyobb problémát, mert nekik különösen érzékeny a légúti rendszerük, és könnyebben jelentkezik gyulladás. Azt mondta, a legnagyobb gondot a szálló por okozza, de levegőben lévő káros anyag a szén-monoxid, az ózon, a kén-dioxid és a nitrogén-dioxid is. Ezek ellen nehéz védekezni, de amennyire a mindennapok engedik, kerülni kell a túlszennyezett helyeket. A szabadidős tevékenységeket pedig inkább kevésbé forgalmas, magasabban fekvő területen kell végezni – javasolta.

Tudatta, a mostani magas szennyezettség egyik oka, hogy régen esett az eső, a nagyvárosokban pedig a közlekedési eszközök és a háztartási tüzelések rontanak a helyzeten.

(MTI)

Néhány napja a levegőminőség romlásáról tájékoztatott az Országos Közegészségügyi Intézet. 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SuzanneRivera
2018. október 17. 12:41
86 dollárért dolgozom egy órát otthonról. Megdöbbentem, amikor a szomszédom azt mondta, hogy átlagosan 95 dollár, de látom, hogy működik most. Most annyira szabadságom van, hogy én vagyok a főnököm. Ezt teszem meg >>>>>>>> http://www.Money47.Com
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!