Nem díjazta a velencei zsűri Nemes Jeles László új filmjét

2018. szeptember 09. 09:30

Alfonso Cuarón filmje, a Roma kapta az Arany Oroszlánt.

2018. szeptember 09. 09:30

A Roma nyert a Velencei Filmfesztiválon: a Oscar-díjas rendező, Alfonso Cuarón filmjének ítélte oda a fesztivál zsűrije szombaton a fődíjat.

Nemes Jeles László Napszállta című alkotása is versenyben volt, és a nemzetközi filmkritikusok szövetsége, a FIPRESCI zsűrije pénteken a Napszálltát ítélte a legjobbnak. Végül azonban a Roma című fekete-fehér családtörténet kapta az Arany Oroszlánt. 

Az idei a 75. Velencei Filmfesztivál volt. Az Arany Oroszlán utáni második legrangosabb velencei elismerést, a zsűri nagydíját a The Favourite című film kapta, melyet Yorgos Lanthimos rendezett. A legjobb színésznő Olivia Colman lett, a legjobb színész Willem Dafoe. Előbbi a The Favourite-ben, utóbbi az At Eternity's Gate című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb rendezőnek Jacques Audiard-t ítélték a The Sisters Brothers című alkotásáért.  A legjobb forgatókönyvnek a Coen testvérek, Joel és Ethan új westernjének „kottáját" találták, a The Ballad of Buster Scruggs című filmét.

A szombaton véget ért fesztiválon – amely augusztus 29-én kezdődött – 21 film versenyzett a fődíjért. A velencei egyébként a legnagyobb múltú filmfesztivál a világon, 1932-ben rendezték meg először.

(MTI)

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abszurd
2018. szeptember 11. 09:33
Lehet, hogy meg kéne rendezni a Saul fia 2-t, hátha azt jobban díjaznák.
patkánynak sem nevezhető férgek
2018. szeptember 10. 16:51
Mi van, te rugo nevű fasz, nem sikerült ideböfögni, hogy a Coen tesók melyik holokauszt filmjükkel nyertek Oscart? XD
tevevanegypupu
2018. szeptember 10. 07:21
Woody Allen mondta, a zsidóknak három nagy ünnepük van: Hanuka, Osar és Nobel-díj..Hát nagyjából igaz. De viszont az is igaz, hogy nagyon sok jó filmet csinálnak, zsidó szinészekkel..Mást nem nagyon hagynak képhez és szóhoz jutni, de hát ez kötudomásu, nem tudom miért kell ezt most kiélezni.
fakutya Bobber
2018. szeptember 09. 19:08
Mióta láttam, hogy a Tasnádi embere is a Jeltelen körül forgolódott, azóta duplán szarom le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!