Münchenben tárgyalt Pintér Sándor a menekültkérdésről és a bűnüldözésről

2018. augusztus 03. 18:27

A kriminalisztikai statisztika alapján Magyarországon és Bajorországban egyaránt kiváló a helyzet. Ezzel összefüggésben Joachim Herrmann méltatta a bajor és a magyar rendőrség jó együttműködését.

2018. augusztus 03. 18:27

Münchenben tárgyalt pénteken Pintér Sándor belügyminiszter bajor kollegájával, Joachim Herrmannal, a megbeszélés középpontjában a bűnüldözés és a menekültkérdés állt – jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor közszolgálati médiatársaság.

A beszámoló szerint Pintér Sándor a bajor tartományi belügyminiszter tavalyi budapesti látogatását viszonozta. A kriminalisztikai statisztika alapján Magyarországon és Bajorországban egyaránt kiváló a helyzet. Ezzel összefüggésben Joachim Herrmann méltatta a bajor és a magyar rendőrség jó együttműködését.

A német tartományt kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa hozzátette, hogy az Oktoberfest müncheni sörfesztiválon az idén is dolgoznak majd zsebtolvajok elfogására szakosodott magyar rendőrök. A migrációval kapcsolatban mindkét miniszter hangsúlyozta az Európai Unió (EU) külső határa ellenőrzésének és védelmének fontosságát. Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy Magyarország 100 százalékosan betartja a menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini megállapodást.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. augusztus 04. 08:19
Még lehet ezen is javítani, de az irány jó!
áfonya
2018. augusztus 04. 03:12
Rtl klubb tv hazugsággyár ,, csak hogy meg nyugodjanak a nagy aggódás közepette. Mivel a Hírtv már nem ballibsik szócsöve ,ezért az rtl klubb tv harsogva rákapcsol a tömény hazugságok gyártásába. EZT A FONTOS SZÖVEGET KIHAGYJÁK " szabadnapot, vagy túlórapénzt kell biztosítani, a rendőr dönti el, melyiket választja." Megint hazudott a baloldali sajtó: nem lesz leépítés a rendőröknél, és mindenki kap túlórapénzt. A Belügyminisztérium és az ORFK szerint egyértelmű hazugság volt az a rémhírkeltés, amit az ellenzéki sajtó kezdett el terjeszteni a rendőrséggel kapcsolatban. Tömeges leszerelést vizionáltak és azt, hogy január 1-jétől nincs több túlóra-kifizetés. A minisztérium és a rendőrség mindkét információt cáfolta. Futótűzként kezdett terjedni az az álhír az ellenzéki médiumok között, miszerint január 1-jével tömeges leszerelések lesznek a testületnél, mivel megszűnik a túlóra kifizetése vagy lecsúsztatása, azaz úgy kell majd a hivatalos szolgálati időn túl is dolgozniuk a rendőröknek, hogy semmilyen ellentételezést nem kapnak. A hírekkel ellentétben nem szűnik meg a túlszolgálat elrendelésének lehetősége a rendvédelmi szerveknél" – cáfolta a hírt közleményében a Belügyminisztérium. A jogszabályok szerint a túlórák után vagy szabadnapot, vagy túlórapénzt kell biztosítani, a rendőr dönti el, melyiket választja. A törvény a rendvédelmi életpálya keretében új illetményrendszert vezetett be, amelynek során öt lépcsőben 2019. január 1-jéig összességében mintegy 50 százalékos illetményemelkedésre kerül sor a hivatásos állománynál – közölték. https://888.hu/article-megint-hazudott-a-baloldali-sajto-nem-lesz-leepites-a-rendoroknel-es-mindenki-kap-tulorapenzt
Lotti
2018. augusztus 03. 22:51
A "don" jó és eredményes munkát végez. Jók, és javulnak a bűnügyi mutatók. Profi. Rablóból pandúr.
pemete jakab
2018. augusztus 03. 22:28
"Münchenben tárgyalt Pintér Sándor" Úgy látszik nem szabadulunk a múlttól, a politika tele van hordókat, kádakat készítő iparosokkal. Mert ugye volt János, a Kádár, most meg Sándor, a Pintér. Még a technikájuk is nagyon hasonló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!