Történelmi mélypontra süllyedt a forint árfolyama

2018. június 28. 09:59

Szerda este a forint euróhoz viszonyított árfolyama minden eddiginél alacsonyabbra süllyedt.

2018. június 28. 09:59

Továbbra sem tud erőre kapni a forint, a jegyzések 328,4 közelébe kúsztak, ami magasabban van a tegnap kialakult történelmi euró-csúcsnál – írja a Portfolio.hu.

Az euró/forint kurzus 327,7-es szinten mozgott csütörtök reggel, és nem tudott eltávolodni a szerda esti, 328-as szint felett kialakult történelmi mélypontjáról.

A forint folyamatosan gyengült az elmúlt közel két hónapban. A gyengülés mögötti az áll, hogy a világ nagy jegybankjai lassan elindulnak a szigorítás felé, ami tőkekivonást indított el a feltörekvő piacokról, aminek legnagyobb vesztesei a sérülékeny országok, mint Argentína, Törökország és Brazília voltak eddig. A forint is a vesztesek közé került, de nem azért, mert Magyarország sérülékeny lenne, hanem, mert az MNB rendkívül laza monetáris politikát folytat, amin nem akar változtatni.

 

 

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2018. június 28. 15:31
Lehet, hogy ez már egy 'sucker rally', a stop-okat ütik ki éppen, aztán holnap konszolidálódk az árfolyam.
Berecskereki
2018. június 28. 12:58
A portfolio.hu szerint: "A forint gyengülése mögötti okok .... - a világ nagy jegybankjai lassan elindulnak a szigorítás felé, - mindez elindított egy tőkekivonást a feltörekvő piacokról, ennek legnagyobb vesztesei a sérülékeny országok, Argentína, Törökország és Brazília voltak eddig. - A forint is a vesztesek közé került, de nem azért, mert Magyarország sérülékeny lenne, hanem azért, mert az MNB ultra laza monetáris politikát tart fenn, és a jelek szerint ezen nem is tervez egyelőre változtatni, - miközben a régiós jegybankok is vagy emelik a kamatot, vagy jelezték, hogy szigorítják a monetáris kondíciókat. A forint gyengülése a többi keresztárfolyamban is meglátszik, különösen, hogy a dollár erősödik a vezető devizákkal szemben a kockázatkerülési hullám közepette." Magyarország esetében azonban nem áll fenn: "mindez elindított egy tőkekivonást a feltörekvő piacokról,", mert a pénzpiac továbbra is kedvező kamatkondíciókkal finanszírozza a költségvetés hiányát, az államadósságot.
Robur
2018. június 28. 12:39
Mit mondott Orbán 2008-ban?: „A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.” Ez 274 forintnál volt. Mikor lesz miniszterelnök csere?
afterall33
2018. június 28. 12:16
Kamatot emelni igen ciki volna. Már megint van u.i. egy rakás új lakáshiteles, aki nem örülne. Meg aztán el kell még sózni azt a párszázezer lakást, ami raktáron van. Ha ez késik,a kötvényesek máshova viszik a lóvét. Szal nem jó a politikai üzenet, márpedig Matolcsyéknak még egy kerek esztendeig (EU választás)tartani kellene az ajtót...izé: megvédeni a magyar családokat, aztán utánuk a vízözön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!