Putyin és Merkel egyetért az ukrajnai gáztranzit kérdésében

2018. május 18. 15:37

Az Északi Áramlat-2 földgázvezeték megépülése után sem állna le az ukrajnai tranzit – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

2018. május 18. 15:37

Az Északi Áramlat-2 földgázvezeték kizárólag kereskedelmi projekt, az ukrajnai tranzit annak megépülése után sem állna le – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután pénteken Szocsiban fogadta Angela Merkel német kancellárt.

Merkel a tárgyalások után megtartott közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta: stratégiai jelentősége van annak, hogy Ukrajna az Északi Áramlat-2 után is megőrizze tranzitország-szerepét, amit Németország támogatni fog. Merkel az első uniós vezető, aki elnökké történt újjáválasztása után felkereste Putyint.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2018. május 18. 17:37
...miért is támogatjuk EU szinten évi milliárdokkal az ukránokat tranzitdíjjal, miközben pofátlanul zsarolnak a gázzal...
Csigorin
2018. május 18. 17:31
Felteve hogy az ukrok jol viselkednek. Csak az szunne meg, hogy a gazzal zsarolni tudjak fel Europat.
Agricola
2018. május 18. 16:40
Merkel reálpolitikus. Ezért építik Északi Áramlat-2 földgázvezetéket is. Németország 357 376 négyzetkilométerre zsugorított területén sem találhatók meg azok az erőforrások, amelyek egy modern gazdaság működtetéséhez szükségesek, ezért rá vannak utalva az együttműködésre azon országokkal, akik rendelkeznek a náluk hiányzó erőforrásokkal. Németország területe 357 376 km². Németországban képesek felfogni, hogy teljes önellátásra berendezkedve például le kellene állítani a közúti közlekedést kőolaj származékok hiányában, (visszatérve a lóvontatáshoz). vagy földgáz hiányában nem tudnák fűteni a lakásokat és le kellene állítani a rendkívül jó hatásfokú kombinált ciklusú erőműveiket. Rá vannak utalva Ők is például az Oroszországból származó energiahordozók importjára! Oroszország területe 17 100 000 km² és bővelkedik azokban a természeti erőforrásokban, amiben a hozzá képest ici-pici Németországban hiány van. Honnan kellene Németországnak is földgázt venni?
nikonos
2018. május 18. 16:32
"Merkel az első uniós vezető, aki elnökké történt újjáválasztása után felkereste Putyint.' Merkel Putyin pincsije. 7-es cikkelyt nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!