Társadalmi vitára bocsátotta „Stop, Oligarcha!” nevű javaslatcsomagját az MSZP

2018. január 23. 18:49

Magyarország ma igazságtalan. A Fidesz-kormány szétszakította az országunkat és békétlenséget hozott – állítja az MSZP. A párt társadalmi vitára bocsátotta a Stop, Oligarcha! nevű javaslatcsomagját.

2018. január 23. 18:49

Az MSZP társadalmi vitára bocsátotta a „Stop, Oligarcha!” nevű 3 törvényjavaslatból álló javaslatcsomagját. A párt csütörtökig vár észrevételeket javaslatukhoz, amit korábban honlapjukon közöltek. 

„Számítunk mindenki támogatására, aki úgy gondolja, hogy fel kell lépni azokkal szemben, akik az Orbán-kormány alatt jogtalanul gazdagodtak meg az adófizetők pénzéből. A törvényjavaslatot pénteken nyújtjuk be az Országgyűlésnek, amelyhez várjuk az ellenzéki pártok támogatását” – olvasható a közleményben.

Az MSZP dokumentumában leírja: „csak egy demokratikusan, tisztességesen működő állam képes megóvni a köz- és polgárai vagyonát, szavatolni a biztonságot, a félelem és kiszolgáltatottság nélküli, biztonságos életet. Magyarország ma nem ilyen ország. Magyarország ma igazságtalan. A Fidesz-kormány szétszakította az országunkat és békétlenséget hozott”. 

A dokumentum folytatásában megfogalmazzák céljaikat, valamint azoknak megvalósítása érdekében írt három javaslatukat: 

  1. Törvény a fideszes oligarchák közpénzből való gazdagodásának felszámolása érdekébe a tisztességes eljárás európai uniós követelményeknek megfelelő védelméről és közpénzből nyújtott támogatások átláthatóságáról
  2. Törvény az oligarcha adóról
  3. Törvény a letelepedési államkötvény megszüntetése és a forgalmazó cégek elszámoltatás érdekében a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló a 2007. évi II. törvény módosításáról.

(MTI-OS)

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2018. január 24. 12:51
Szánalmas erőlködés a Parlamentbe jutás eléréséhez szükséges szavazatok megnyeréséhez! Maszoposok - kívülről nézitek majd a Parlamentet, meg esetleg látogatók lehettek! MSZP-nek annyi, végük van, mint a méterrúdnak!
amayyudan2
2018. január 24. 12:48
A "Stop, Oligarcha" (régebbi népszerű nevén: Lop-Stop)társadalmi vitaestek házigazdái és moderátorai: Puch "Pénztárnok" László és Leisztinger "Elméletifizikus" Tamás.
Free Buda
2018. január 24. 08:37
„Stop, Oligarcha!” ? Vajon kit szeretnének megállítani amíg elhaladnak az oligarchák? Vagy csak nem beszélnek magyarul? :)
dick52
2018. január 24. 08:27
Na hiszen, pont a kommunisták akarnak jót cselekedni! Olyan nem is létezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!