Oscar-díjra jelölték a Testről és lélekről-t

2018. január 23. 14:50

Enyedi Ildikó filmje a legjobb idegen nyelvű alkotások között versenyezhet.

2018. január 23. 14:50

Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely kedden Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit. Enyedi Ildikó műve egy chilei, egy libanoni, egy orosz és egy svéd alkotással lesz versenyben a díjért, amelyet a phjongcshangi téli olimpiai játékok miatt a szokásos február helyett március 4-én adnak át Los Angelesben, 90. alkalommal.

Magyar film eddig két alkalommal kapott Oscar-díjat ebben a kategóriában, 1982-ben Szabó István Mephisto című alkotása, 2016-ban pedig Nemes Jeles László holokausztdrámája, a Saul fia. 

A Testről és lélekről többek között elnyerte a fődíjat a tavalyi berlini filmfesztiválon, főszereplője, Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat.

(MTI)

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2018. január 24. 15:37
mióta diktatúrhát csinált a basi, egyre jobban megy liberális művészeknek. hajrá!
buckafej
2018. január 24. 10:09
Egy jó magyar filmet lehetne készíteni a honfoglalásról, a pozsonyi csatával bezárólag, mivel gyakorlatilag az stabilizálta a helyünket a Kárpát- medencében. Persze lehetne a Hunyadiakról is, mondjuk Hunyadi Jánosról, Mátyás trónra lépéséig, az is mozgalmas film lehetne. És persze a Toldi is. Sajnos kevés, ha van jó téma, jól is meg kell csinálni, ami történelmi filmek esetében nagyon kockázatos, mert ízekre szedik a nézők, lásd Honfoglalás, Sacra Corona, Hídember. Legyen, de legyen minőségi.
tevevanegypupu
2018. január 24. 07:56
Vajna nagyon sokat tesz a magyar filmgyártás érdekében, de ez a film csak a nagyon közepes színvonalat éri el..azt is alig.
Akitlosz
2018. január 23. 20:33
Ilyen gyakran nem fognak magyarországi filmnek Oscar díjat adni, szóval ez most nem fog nyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!