Völner Pál: Alaptalan a civiltörvény miatt indított kötelezettségszegési eljárás

2017. december 05. 13:55

Alaptalan a külföldről támogatott civilszervezetek ügyében folyó kötelezettségszegési eljárás – mondta Völner Pál államtitkár kedden.

2017. december 05. 13:55

Alaptalannak tartja a kormány a külföldről támogatott civilszervezetek ügyében folyó kötelezettségszegési eljárást, és ezt kedden közölte az Európai Bizottsággal a szervezetnek küldött válaszban – jelentette be Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A magyar szabályozás szerint a civilszervezeteknek be kell jelenteniük ha 7,2 millió forintnál több külföldi támogatást kapnak egy év alatt, továbbá a támogató személyét és székhelyét, ha az 500 ezer forintnál nagyobb támogatást nyújtott. Az államtitkár leszögezte, hogy alaptalan az EB felvetése, a magyar törvény nem sért sem uniós, sem nemzetközi jogot.

Völner Pál szóvá tette, hogy a civilszervezetek, a migránskvóta és a CEU miatt folyó kötelezettségszegési eljárásokban rövidített határidőt vár el az EB a magyar kormánytól. Brüsszelben Jean-Claude Juncker, a bizottság elnöke és Frans Timmermans, a testület alelnöke találkozott Soros György üzletemberrel – tett hozzá.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tom hagen
2017. december 05. 16:13
Az a helyzet, hogy nekem ezek a feljelentgetések az ellenzék részéről, meg eljárások, meg 7-es és akármilyen cikkelyezések meg sem ütik már az ingerküszöbömet. A Kormány majd intézi, aztán kész. Lázár meg tájékoztat csütörtökön.
luga
2017. december 05. 16:09
A külföldről pénzelt szervezetek szégyenlik, hogy külföldről pénzelt szervezetek.
Mich
2017. december 05. 16:00
De beletaposni a magyarokba, ez a cél...! Meg persze Kenőpénzes George megvédése...
OberEnnsinnen
2017. december 05. 15:52
Magyarország nyújtson be törvényjavaslatot - mindenféle frakciót megkerülve: minden uniós intézkedés, amely a tagállamok jogkörét csökkenti: a tagállamok területén kizárólag népszavazás útján emelkedhet jogerőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!