Nem kér Soros Györgyből Székesfehérvár közgyűlése

2017. december 19. 10:11

Soros-ellenes határozatot fogadott el a székesfehérvári közgyűlés – írja hétfőn a Magyar Nemzet.

2017. december 19. 10:11

A Magyar Nemzet hétfői közlése szerint Székesfehérvár megyei jogú város közgyűlésének kormánypárti többsége – élén Cser-Palkovics András polgármesterrel – Soros-ellenes határozatot fogadott el. A helyi Fidesz-frakció által beterjesztett javaslat értelmében a városvezetés meg akarja védeni a civil szervezeteket attól, hogy Soros György a „spekulációs ügyletekből származó vagyonából felvásárolja őket”, és „rájuk kényszerítse betelepítéspárti ideológiáját”. 

A határozatban a városatyák tiltakoznak az ellen, hogy – a pécsi Páva Zsolt és a kaposvári Szita Károly polgármesterek által jegyzett megfogalmazáshoz kísértetiesen hasonlóan – „Soros György bevándorlásszervező irodákat” akar nyitni a hazai városokban, és „több százezer dollárt oszt szét ezekben a hetekben, hogy felépítse vidéki hálózatát”. Ez a terv minden magyarországi településre, így Székesfehérvárra is „rendkívül veszélyes, hiszen veszélybe kerülne a mindennapok biztonsága”.

„A közgyűlés kinyilvánítja, hogy nem kíván Székesfehérváron sem bevándorlásszervező irodát, sem migránstábort, egyúttal szorgalmazza, hogy a magyar önkormányzatok utasítsák el a Soros György által tervezettek és a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta végrehajtását” – fogalmaztak a határozatban, majd felkérték Cser-Palkovics András polgármestert, hogy a döntésről tájékoztassa a Megyei Jogú Városok Szövetségét.

A javaslatot három ellenzéki ellenszavazattal vette napirendre a közgyűlés. Az MSZP, a DK és az Együtt színeiben megválasztott képviselők jelezték, nem asszisztálnak „a Fidesz kampánycéljaihoz”, ezért kikapcsolták a szavazógépet, azaz a határozathozatalkor hiányzóként tartotta nyilván őket a szavazatszámláló rendszer.

Szita Károly levélben kereste meg polgármester kollégáit. Kaposvár polgármestere kezdeményezi a megyei jogú városok polgármestereinek találkozóját 2018 első felében. A találkozót azért szorgalmazza, hogy közösen elháríthassák azt a veszélyt, amely a településeik polgáraira leselkedik. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke aggodalomra okot adó hírnek nevezte, hogy „Brüsszel továbbra sem tett le a kötelező betelepítésről”, nemrég pedig olyan határozatot hozott az Európai Parlament, amely szerint a civil szervezeteknek óriási szerepet szán a bevándorlás szervezésében, továbbá – mint fogalmazott – „Soros György több százezer dollárt ad migrációs elképzeléseinek propagálására”.

(Magyar Nemzet/MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. december 19. 13:13
Ezen egyáltalán nem lehet csodálkozni!!! csak mi lesz,hogy szabul meg Európa a ráeröszakolt ,léha,semmittevö,eröszakos,agressziv tömegtöl,akik nem kimélve városainkat,kultúránkat,vallásunkat,életünket próbálják elvenni!???!!!! a náciknak ott volt a nürnbergi -per,ott feleltek a tetteikért...de...ezeknek is lesz egy perük,vagy ezek megússzák minden következmény nélkül??? ök sokkal rosszabbak,mint anno a nürnbergi per vádlottjai!!!!
áfonya
2017. december 19. 13:01
Eddig úgy gondoltam hogy az EU azért gyűjti a tagokat hogy erősek és nagyok legyenek mint pl az USA. Nagy családi testvéri szeretettel de sajnos van néhány testvér aki a saját testvérét némelyik az anyját gyerekét akarja kiirtatni. Csőcselék befogadása családok elleni merénylet.
áfonya
2017. december 19. 12:54
Magyar nép hazájába megválogatja kivel akar élni ,ha nyugatnak jó lealacsonyodni állatok szintjére éljenek a betolakodókkal ...... Brüsszelnek tudomásul kell venni nem trianoni diktátum korát éljük....Milyen humánus demokratikus nyugati szabad világ amikor ránk telepítenének parazitákat .... ez nem szabad világ hanem rabszolgaság.
áfonya
2017. december 19. 12:48
Brüsszel terrorista elosztó központ ,,,juncker pedig adócsaló bűnöző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!