NGM: Több mint öt éve nő a foglalkoztatottak száma Magyarországon

2017. november 29. 11:28

Hatvannégy hónapja nő a foglalkoztatottak száma Magyarországon – jelentette be Cseresnyés Péter államtitkár szerdán.

2017. november 29. 11:28

Már 64 hónapja, azaz több mint öt éve nő a foglalkoztatottak száma Magyarországon – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Az államtitkár a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva elmondta: a kedvező eredmények mögött számtalan foglalkoztatást segítő kormányzati intézkedés volt. Az egyik legjelentősebb programnak a munkahelyvédelmi akciót nevezte, a program jelenleg több mint 900 ezer ember foglalkoztatását segíti elő, azzal, hogy jó néhány száz milliárd forint adókedvezményt hagyott a munkaadóknál, amit fejlesztésekre, vagy béremelésekre fordíthattak.

Kitért arra is, hogy csökkent a közfoglalkoztatottak száma is, ami megfelel a minisztérium szándékainak, hogy az élesedő munkaerőpiaci helyzetben a közfoglalkoztatottak közül minél többen helyezkedjenek el az elsődleges munkaerőpiacon.

Cseresnyés Péter kiemelte: 2010-hez képest már 735 ezerrel dolgoznak többen, és bíztatónak nevezte azt is, hogy a versenyszféra már 560 ezerrel több dolgozót foglalkoztat. 

Az NGM szeretné, ha 70 százalék fölé nőne a foglalkoztatottság, van még tartalék a munkaerőpiacon – tette hozzá.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2017. november 29. 16:15
Azé' dógoznak itthon többen, mer' mindenki kiment Londomba.
balbako_
2017. november 29. 13:53
A lényeg, hogy van még tartalék azokat kell aktivizálni. (Mert munkaalkalom is van bőven)
Mich
2017. november 29. 12:14
...és 134 hónapja egyfolytában Magyarország legnagyobb pártja a Fidesz. A Katyvasz 10+n pártját eszi a sárga irigység.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!