Határozati javaslatot nyújt be a Fidesz a kötelező kvóták elutasításáról

2017. november 27. 13:25

Országgyűlési határozati javaslatot készít elő a Fidesz az EU-s kötelező befogadási kvóták elutasításáról, mivel ez kizárólagos nemzeti hatáskör – jelentette ki Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján.

2017. november 27. 13:25

A Fidesz-frakció országgyűlési határozati javaslatot terjeszt elő, elutasítva benne azt az európai parlamenti (EP) határozatot, amely felső korlát nélküli, kötelező betelepítést akar rákényszeríteni az Európai Unió minden tagállamára – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta: a magyar Országgyűlésnek is döntő beleszólása kell, hogy legyen abba, milyen elosztási rendszert akar elfogadni az EU.

„A kvótarendszer már csődöt mondott, ezért kár ezt továbbra is erőltetni. Kizárólag magyar nemzeti hatáskör az, hogy bevándorláspolitikai kérdésekben döntsünk” – fogalmazott Gulyás Gergely.

(MTI)

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. november 27. 20:24
Zazri máris ingadozik, mint a középparaszt téeszesítéskor. Pár ezer kvótás jöhetne, itt tartott Balóval magyarul, de Alaptörvény módosításra NEM-et nyomatott.
terra
2017. november 27. 17:10
Eljő az igazság pillanata, az ellenzéki pártoknak színt kell vallani. A Fidesz ezt jól felépítette. Az ellenzéki pártok a Fidesz Soros-kampányát úgy reagálták le, hogy "nincs Soros-terv", ezzel egyben el is hessegették a betelepítés kérdését, nem nyilvánítottak véleményt. Elteltek hónapok, még mindig csak ott tartott az ellenzék, hogy tagadja a terv létezését. Aztán előbújt Soros is, szerintem erre eleve számított a Fidesz is, előre sejthető volt, hogy a vén gazembert előbb-utóbb előcsalja a saját hiúsága. A Soros általa előadott cáfolat tulajdonképpen beismerés lett (valóban tervben volt évi 1 millió migráns betelepítése, ezt azonban közben 300.000 főre módosította.) Köszönjük Gyuri bá, ez pont jókor jött. :) Most már itt van az EP határozat, már nem valami homályos tervről kell nyilatkozni és szavazni, hanem ennek elutasításáról vagy elfogadásáról. Az egyes frakciók illetve képviselők által elmondottakat és az egyes képviselők szavazatait országgyűlési jegyzőkönyv fogja rögzíteni. Igen vagy nem, dönteni kell. Ha valaki tartózkodik, az sem kibúvó, mert értelmezhető úgy, hogy az illető pártot, képviselőt nem érdekli a kérdés, nincs véleménye. Főhet most a fejük, hogy a választás előtt néhány hónappal mit mondjanak, hogyan szavazzanak egy olyan kérdésben, amiben a magyarok többségének véleménye elég egyértelmű. Különösen az LMP-t fogja ez kínosan érinteni, mert ők próbálták meg legjobban elkenni ezt a kérdést. Az MSZP is vakarózhat, mert eddig próbáltak semleges kommunikációt folytatni, mintha csak Szanyi magánakciója lett volna a határozat megszavazása. Gyurcsány illetve a DK esetében a dolog elég egyértelmű, hiszen Niedermüller Péter aktívan részt vett a határozat kidolgozásában is. Ennek ellenére Gyurcsány is kerülte ezt a kérdést a kommunikációjában, most neki is mondani kell valamit. A Jobbik helyzete talán a legkönnyebb, nekik nem nagyon van más lehetőségük, mint a Fidesz elutasító álláspontja mellett szavazni. Annyiban viszont nekik is kellemetlen, mert a baloldallal ellentétes szavazás rá fog világítani arra, hogy a sokszor hangoztatott (együtt kormányzás" nem is lenne olyan egyszerű a baloldallal. Kíváncsian várom a fejleményeket.
patkánynak sem nevezhető férgek
2017. november 27. 17:02
Libsik, majd magyarázzátok már el nekünk, hogy miért is jó a muszlim horda kényszerbetelepítése nekünk...
luzitanxaver
2017. november 27. 15:58
Nos, nem lehet azt mondani, hogy nincs jelentősége, mert már érkezik is a következő malomkő: http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/11/27/uj_paktum_europaert_eu_reform/ Maga a hivatkozott anyag: https://www.newpactforeurope.eu/documents/new_pact_for_europe_3rd_report.pdf?m=1511288863 Tessék beleolvasni a van Rompuy-i bevezetőbe. Csak egy apró, kiragadott részlet: "Populists lost battles in 2017, but they have not yet lost the war. The big danger is that some mainstream ‘pro-European’ parties are using populist language about identity and migration, deepening the divide in our societies and poisoning hearts and minds with aggressiveness and violence." Háborúdeklarálás, ellenségezés, obligát populistázás, nemzetállam-ekézés, nyitottársadalmazás, kaszkádba kötött globalista kiskáté a javából. Az meg, feltételezem, már senkit nem lep meg, hogy ennek is Asimov írta a forgatókönyvét (2. oldal lábjegyzet): "With the support of the King Baudouin Foundation, Bertelsmann Stiftung, Open Society Initiative for Europe, European Policy Centre, Calouste Gulbenkian Foundation, Open Estonia Foundation, BMW Foundation, and the Network of European Foundations."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!