Fidesz: megmutatkozott, mekkora befolyása van Soros Györgynek Brüsszelben

2017. november 16. 16:39

A dublini szabályok változtatásáról tartott szavazás megmutatta, mekkora befolyással bír Soros György és hálózata a brüsszeli döntéshozatalra valamint az EP-re – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten.

2017. november 16. 16:39

A dublini szabályok módosításáról rendezett szavazás eredménye megmutatta, mekkora befolyása van Soros Györgynek és hálózatának a brüsszeli döntéshozatalra és ezen belül az Európai Parlamentre – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtök délután Budapesten.

Ma délben Soros szövetségesei a Soros-terv több pontját konkrétan megszavazták az Európai Parlamentben, ebből is látszik, hogy a migránspárti javaslatok egyre magasabb szintre kerülnek, és egyre magasabb szintű támogatást kapnak Brüsszelben – mondta sajtótájékoztatóján Hidvéghi Balázs, az elfogadott indítványt „rendkívül veszélyes bevándorláspárti javaslatnak” nevezve. Kiemelte: a javaslatban szerepel a migránsok automatikus, kötelező, felső létszámhatár nélküli szétosztása, az ezt elutasító államok megbüntetése politikai és pénzügyi eszközökkel, „a Soros-féle civil szervezetek aktív bevonása a bevándorlás szervezésébe és végrehajtásába”, a családegyesítések felgyorsítása, jelezve, ezzel a módszerrel előbb osztanák szét a bevándorlókat, s csak ezt követően vizsgálnák, jelentenek-e biztonsági kockázatot.

Tovább csökkentenék a nemzeti hatásköröket és egy központi, brüsszeli hatóság körébe telepítenék a döntési jogköröket – mondta, hozzátéve, „ezek a javaslatok egytől egyig szerepelnek a Soros-tervben”, különösen érdekesnek nevezve a történteket annak fényében, hogy Soros néhány napja járt Brüsszelben, és mások mellett Cecilia Wigströmmel is találkozott. Mint mondta, a svéd politikus volt, aki a határozat alapját adó jelentést előterjesztette az Európai Parlamentben, „és ez egyik leghangosabb bevándorláspárti képviselő Brüsszelben”. Hidvéghi Balázs beszédesnek nevezte, hogy nem is akartak szavazni a beterjesztett szövegről, hanem automatikusan tették volna az EP mandátumává a bizottsági javaslatot, így végül a Fidesz és a KDNP képviselőinek aláírásával érték el, hogy a plénum nyíltan szavazzon a dokumentumról.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szégyennek nevezte, hogy a magyar baloldal képviselői mind megszavazták ezt a „veszélyes bevándorláspárti javaslatot”, természetesnek nevezve, hogy a Fidesz-KDNP képviselők nemmel voksoltak a javaslatra, amely a döntéshozatallal az Európai parlament hivatalos álláspontjává vált. Látható az, hogy a nemzeti konzultáció pont időben zajlik, hiszen napról napra gyakorlatilag a megvalósulás szintjére érkeznek azok a javaslatok, amelyeket Soros György a Soros-tervben elírt – jelentette ki Hidvéghi Balázs, annak fontosságát hangsúlyozva, hogy minél több magyar mondja el a véleményét „ezekről a veszélyes tervekről”. Mint mondta, így tudjuk megvédeni Magyarországot és a nemzeti kormány eredményeit.

Kérdésre válaszolva Hidvéghi Balázs felháborítónak és teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte a lengyel jogállamiságról hozott szerdai EP-döntést, kijelentve, Magyarország kiáll Lengyelország mellett, és „nem tartjuk elfogadhatónak azt, hogy belpolitikai okokból beavatkozzanak egy ország olyan ügyeibe, amelyekben semmi keresnivalója az Európai Uniónak.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ombudsmanyus
2017. november 16. 21:48
"a Soros-terv több pontját konkrétan megszavazták az Európai Parlamentben" A Soros-terv pontjai tételesen fel vannak sorolva a Nemzeti Konzultáció kérdőívén (vagy nem?). Akkor ki volt az az Isten barma, aki ezeket a kérdéseket szavazásra terjesztette fel az EP-ben? Elismerés illeti az MTI tudósítását is, a fenti cikkből csak az nem derül ki, hogy milyen kérdésre hányan szavaztak igennel és nemmel, azaz, milyen döntések születtek. Ma sem lettünk okosabbak.
Mich
2017. november 16. 18:32
Nincs Soros terv? Meg nincs bevándoroltatás? Most már mehetnek a libsik, bolsik és nácik az anyjuk keservébe!
gudmen
2017. november 16. 18:24
letelepedési küötvény.....
adam_93
2017. november 16. 18:04
Persze a 87 éves oregnek más dolga sincs csak pont a magyar kerítést lebontani,meg 1 millio embert idehozni.Csak Magyarországra,sehova máshova! A kis torpe diktátor meg majd megvédi a magyar embereket a csunya gonosztol! Arrol meg ne is beszéljunk hogy az illiberális áldemokraták pénzért árulták az állampolgárságot,Afrikátol Kináig hirdetve hogy mindenki jojjon és szerezzen letelepedést az EUban.Persze ok megállitják a bevándorlást...:D :D :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!