Gulyás Gergely: Szanyi Tibor a diktatúrával és a forradalom eltiprásával vállal közösséget

2017. október 22. 11:17

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a jogállamisággal összeegyeztethetetlennek tartja Szanyi Tibor állásfoglalását az 56-os forradalomról. Mint azt megírtuk, az MSZP-s politikus egy meglincselt ávós képével emlékezett a forradalomra.

2017. október 22. 11:17

Gulyás Gergely lapunkhoz eljuttatott nyilatkozatában úgy fogalmaz: „A rendszerváltozás egyik nagy erkölcsi adóssága, hogy ahelyett, hogy a magyar szociáldemokrata hagyományok éledtek volna újjá, az 1956-os forradalmárok vérében és hazaárulásban fogant MSZMP jogutódja, az MSZP lett a demokráciában is a baloldal vezető ereje.

Álláspontja szerint amennyiben az MSZP a forradalmárok emlékét tiszteletben kívánja tartania, ki kell zárnia soraiból Szanyit.

Ahogy Gulyás nyilatkozta: „Szanyi Tibornak, az MSZP EP-képviselőjének és listavezetőjének az 1956-os nemzeti ünnepet idézőjelbe tevő Facebook-bejegyzése a bizonyíték arra, hogy az ő esetében a közvetlen eszmei közösségvállalás a diktatúra állampártjával és a forradalom eltiprásával ma is fennáll.

Hozzátette, a szocialista EP-képviselő állásfoglalása összeegyeztethetetlen a demokratikus berendezkedéssel és a jogállamisággal.

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. október 23. 14:21
Az ünneplés és a gyászolás szerintem állásfoglalás, egy esemény megítélése. Egy nemi erőszakot, az elkövető másként ítéli meg, mint az elszenvedője. Ha bármelyik irányból kötelezővé teszik az esemény értékelését, az felér azzal, hogy az eseményt újra átéltetik a résztvevőkkel. Vannak olyanok is, akik az eseményt legszívesebben elfelejtenék, mert sem az ünneplés sem a gyászolás által felidézett emlékek számukra elfogadhatatlanok. Szeretném megélni azt, hogy a magyarok ne azt ünnepeljék meg. hogy egyik magyar, a másik magyarnak kellemetlenséget okoz. Sem a múlt történéseit, sem a jövő lehetőségeit nem ítéljük meg egyformán, de egyikünk sem mondhatja, hogy csak az én elképzelésem a helyes. Ha nem értek egyet Orbánnal, és ezt közlöm a publikummal, akkor ennek a publikumnak azt is el kell mondanom, hogy én az Ő helyében mit csinálnék.
Frick László Emlékzenekar
2017. október 23. 09:22
Szanyi Tibor 4-5. típusú idült alkoholista rongy. Nem ér annyit, amennyit a róla zsezsegő kijelzők áramot fogyasztanak.
Zokni
2017. október 23. 06:48
Azt jó lenne, ha a hazai, most hatamon lévő, és rivális szélsőjobbosok tudomásul vennék, hogy '56 rengeteg magyar számára NEM volt forradalom - ha az egy pozitív eseményt jelent. Annak ellenére sem, hogy a rdváltás után nemzeti ünnep lett. Az ellenforradalom valóban bizarr elnevezés - hisz ITT nem volt forradalom -, de egy olyan rendszer ellen fellázadni, ami kifejezetten egy többséget elnyomó, kisemmiző, és az országot katasztrófába sodró hatalmat váltott fel - a többség felemelésével, de abszurditássá fokozva a politikai deal-t - tényleg inkább felkelésnek lehet nevezni. Legalábbis a "lelkek" zöme számára...
Senye Péter
2017. október 22. 23:58
Szanyi Thürmer pártja szavazóinak bizonygatja, hogy az MSZP méltó örököse az MSZMP-nek. Közben elfelejti, hogy az MSZP eddigi szimpatizánsainak egy része nem így gondolja és hátat fordítanak neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!