Fizetnek a hitelezésért Magyarországnak

2017. szeptember 06. 13:10

Új történelmi mélypontra, mínusz 0,02 százalékra csökkent a három hónapos diszkont kincstárjegyek hozama a keddi aukción – írja a Portfolio.

2017. szeptember 06. 13:10

A Portfolio beszámol arról: új történelmi mélypontra, mínusz 0,02 százalékra csökkent a három hónapos diszkont kincstárjegyek hozama a keddi aukción.

A meghirdetett 15 milliárd forintnyi 3 hónapos diszkont kincstárjegyre 49,6 milliárd forintnyi ajánlat érkezett a befektetőktől az ÁKK keddi aukcióján. Ez április óta a legerősebb keresletnek felelt meg.

A lap szerint a befektetők egyre inkább elhiszik, hogy szeptemberben az MNB kész lesz tovább lazítani. 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. szeptember 06. 18:44
"A lap szerint a befektetők egyre inkább elhiszik, hogy szeptemberben az MNB kész lesz tovább lazítani." S ebben mi a jó? Tovább nő az infláció. Egy nemzeti banknak nem kellene lazáznia, mert az veszélyezteti a forint értékállóságát, amelynek a megőrzése az MNB elsődleges és mindenekfelett álló feladata.
Akitlosz
2017. szeptember 06. 18:41
Az sem normális, aki azért fizet, hogy az államnak hitelezhessen.
polnemkor
2017. szeptember 06. 15:44
Hoppá! Ezután lehet Vargát és Matolcsyt szapulni! Azért ez nem semmi!
OberEnnsinnen
2017. szeptember 06. 14:43
Bebizonyosodott, hogy a befektetők kedvelik, sőt preferálják azt az országot, ahol a nemzeti bank alapítványokat hoz létre. Sőt: tankönyveket ad ki - alapítványán keresztül - a gyermekek pénzügyi fejlesztésére. Ki érti ezt? Ja, hogy ezek nem a spekuláns befektetők, ők nem a turbulenciacsinálás bajnokai, mint Mr. Soros, a káoszátok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!