Csizi Péter: A politika magán kezdi a spórólást Pécsen

2017. szeptember 05. 21:55

A politika magán kezdi a spórólást Pécsen – jelentette ki Csizi Péter fideszes parlamenti képviselő kedden. A politikus szerint a város katasztrofális gazdasági helyzete nagyrészt a közösségi közlekedést érintő korrupcióra vezethető vissza.

2017. szeptember 05. 21:55

A politika magán kezdi a spórólást Pécsen – mondta el a Pécsi Újság.hu-nak Csizi Péter fideszes parlamenti képviselő kedden. A politikus közölte: különadót tervez kivetni a pécsi multinacionális vállalatokra az a 27 pontból álló javaslatcsomag, amely a csütörtöki közgyűlésre készül el. Csizi Péter úgy fogalmazott, hogy a város 7,5 milliárd forintos hiányának lefaragását célzó csomag lényege, hogy a politika magán kezdi a spórolást, nem hárítja át a pécsiekre. A különadó pontos mértéke csütörtökön dől el, a lakosság újabb helyi adókra, vagy a jelenlegiek emelésére nem kell számítania – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy az NB III-ban szereplő Pécs Mecseki Futball Club a jövőben nem működhet az önkormányzat támogatásából.

Csizi Péter tagadhatatlannak nevezte, hogy nincs könnyű helyzetben a pécsi önkormányzat. Emlékeztetett: katasztrofális állapotban vették át a közösségi közlekedést a várost 2009 előtt irányító MSZP-től. „A járatok havonta ezerszámra maradtak ki, és még ki is lopták a járműparkot egy külső cégbe” – fogalmazott a politikus, hozzátéve: hatmilliárdos hitelt vettek fel a buszok cseréjéhez, „a törlesztéséből fakad a hiány döntő hányada”. „A mostani hiány gyökere 2009 januárjában keresendő, amikor a szocialisták eladták a buszokat” – jelentette ki Csizi Péter.

A politikus leszögezte: nem történt puccs a városban azzal, hogy az ő vezetésével felállt az önkormányzat irányítását segítő új, stratégiai kérdésekben a határozatokat előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség. Továbbra is Páva Zsolt polgármester vezeti a várost. A tanácsadó testület nem az önkormányzat, hanem a pécsi Fidesz-KDNP frakció stratégiai irányítását végi – szögezte le Csizi Péter. A politikus közölte: számítanak a kormány segítségére, azonban a konkrét javaslatokkal az önkormányzatnak kell előállnia.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakocka
2017. szeptember 06. 07:13
Soros karvaly körmei tépik Pécs városát.
liberálzöld.
2017. szeptember 06. 06:27
Tény, hogy eddig a herdálás ment.
tabakur
2017. szeptember 05. 23:38
Ja! miután Tiborc et. lámpa programjára hitelt vett fel a város meg a függetlenség jeleként visszafoglalta a vízműveket potom 3milliárdért (most az országba itt a legdrágább a víz) kicsit elszaladt a költségvetés. Rossz idők járnak Pécsre. Nyugi Orbán papa nem hagyja bedőlni az embereit (a mi pénzükből)
kérdés
2017. szeptember 05. 23:27
Ezt a mondatot nem értem: " A különadó pontos mértéke csütörtökön dől el, a lakosság újabb helyi adókra, vagy a jelenlegiek emelésére számítania – tette hozzá." Van más helyesírási hiba is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!