Virágsárkány kel életre Debrecenben

2017. augusztus 20. 15:46

Idén is szemgyönyörködtető virágkompozíciókat láthattak azok, akik augusztus 20-án Debrecenbe látogattak.

2017. augusztus 20. 15:46

Csengőszóra ébredtek az emberek Debrecen belvárosában vasárnap: reggel több mint ezer kerékpáros tekert végig a karneváli menet útvonalán és folyamatos csengetéssel jelezte, hogy megkezdődött a 48. virágkarnevál a cívisvárosban. A karneváli menetben ezúttal tizennégy virágkocsi vonult fel, díszítésükhöz több százezer szál élő virágot, köztük félmillió Hollandiából érkezett dáliát, és több mázsa szárazvirágot használtak fel. 

A kocsik a Nagyállomás felől a Nagytemplom előtt elhaladva érkeztek meg a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére, ahol egész nap megtekinthetik az érdeklődők a kompozíciókat és leadhatják szavazataikat az általuk legszebbnek ítélt virágkocsira. 

Kiállították a karneválok történetének legnagyobb, versenyen kívül készített kompozícióját is: a különleges virágsárkány 21 méter hosszú és csaknem százezer friss dáliával díszítették fel a készítői. Szavazni 18 óráig lehet, az eredményt este a Karneváléj című arénashow kezdetén jelentik be a Nagyerdei Stadionban.

Az esti Karneváléjen húszezer néző előtt kétezren lépnek színpadra, az idei virágkarnevál az Egyetem téri tűzijátékkal fejeződik be Debrecenben.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!