„Már házat keresek Magyarországon!” – Kiakadtak az osztrák kommentelők

2017. augusztus 04. 21:19

Magyarországra költözne a Kronen Zeitung osztrák portál több olvasója is, ugyanis szerintük a bécsi migrációs helyzet mára elviselhetetlenné vált.

2017. augusztus 04. 21:19

Nagyon heves reakciókat váltott ki a Kronen Zeitung felhasználói között a Bécsi Demográfiai Intézet által pénteken reggel nyilvánosságra hozott tanulmány. A lap által is szemlézett kutatás megállapította, hogy az elmúlt tizenöt évben megduplázódott a muszlimok száma Ausztriában, és szélsőséges esetben ez az arány 2046-ra még egyszer megkétszereződhet. 

A Kronen Zeitung péntek délután újabb cikkel állt elő, amelyben válogatást közölnek a tanulmányról szóló írásukhoz érkezett osztrák kommentekből. A kommentszemléből kiderül, hogy olvasóik túlnyomó többsége nagy problémának tartja a bevándorlók számának ilyen mértékű megnövekedését. Többen már Bécs és Ausztria elhagyását is kilátásba helyezték. 

Az alábbiakban a mi válogatásunkat láthatják a két cikkhez érkezett kommentekből.

„Már keresem a házam Magyarországon!!!” (Kriho)

„Beszéltem egy osztrákkal, akinek magyar felesége van és Magyarországon él. A jelenleg uralkodó állapotok mellett nem szeretne többet Ausztriában élni.” (Straniera)

„A lánytestvérem már két éve Sopronban él. Mödlingben dolgozik, az csak egy fél óra, végig autópályán. Hétvégente gyakran meglátogatom. Nyugodt kisváros, jó ételek, barátságos emberek és mindenek előtt nincsenek...ehh már úgy is tudjuk. Lassan megfontolom, hogy odaköltözzek.” (golf11)

„Magyarország csodaszép! Már évek óta ott dolgozom! A családom nagyon biztonságban érzi magát! És már félelemmel utazunk Ausztriába! Szomorú, de ez a realitás! Aki meg Magyarországot szidja, az vagy irigy vagy egyáltalán nem ismeri!” (puntigamohweh)

„Az ismerőseim és én is ki szeretnénk vándorolni. Ez az egész már elviselhetetlen!!!” (Delphi333)

„Ez nem olyan, mint 1683-ban! Most nem jön Sobieski segíteni!” (demartini)

„Teljesen őszintén, már arra spórolok, hogy végre eljöjjek ebből a városból. Ez az életcélom.” (Dane001)

„Nekem már van egy házam Szerbiában!” (augustin49)

„Már 3 éve oroszul tanulok, mert az az utolsó keresztény ország Európában, már csak menni akarok, itt nagyon félek.” (uwilein)

„Ezt a felfoghatatlan őrültséget finanszírozza minden munkavállaló és munkaadó! Szegénységbe és csődbe hajszolnak minket az adókkal és a rossz gazdálkodással! Magyarországon a házak nagyon olcsók! Az életminőség kitűnő!” (cyrano)

„Minél messzebb Bécstől, annál jobb!” (kati123)

„Én is szívesen kivándorolnék Magyarországra, vagy Oroszországba még szívesebben! Sajnos a szakmámmal egyik országban sem tudnék semmit sem kezdeni…” (Strerndal)

„A feleségem magyar és Magyarországon fogunk magunknak lakást venni. Ami itt zajlik a mi polgárainkkal az már másodosztály.” (schwindelei)

„Kivándorolni? Ezt akarják a mi politikusaink? Ki fogja akkor fizetni a meg nem érdemelt eltartásukat, ha mi már nem vagyunk itt? Vajon ezen már ők is gondolkoztak?” (iglaubnichts)

„Magyarország biztosan a legjobb hely az élethez. Sajnos még 8 évet kell várjak, hogy le tudjak ott telepedni. Csak remélni tudom, hogy van még annyi időm.” (ottoman)

„Szörnyű, hogy az osztrákellenes politika miatt le kell mondjunk a szép Ausztriáról Magyarország javára. A magyar egy büszke nép. Mind barátságos, mind tiszta, nincsenek fejkendők és még a táj is szép.” (Delphi333)

„Szerettem Ausztriát és a kivándorlás sosem volt opció! De tekintettel arra, hogy a kormányunk a fejkendő, a burka és a kaftán mellett döntött a drindl, a bőrnadrág és a kávéházak helyett, már idegennek érzem magam a saját országomban! Spanyolország mindig csak a második otthonom volt, de most már azt tartom az elsődleges otthonomnak!” (istjaklasse)

„A Meidlinger Hauptstrasse-n voltam épp… Egyetlen osztrákot sem láttam vagy hallottam. Hol vagyok?” (Freitag)

„Csak a szavazófülkében tudnak az egyszerű polgárok változtatni valamin.” (Janka)

„Korábban a bécsiek mindig féltek a magyaroktól, ma meg mindenki oda akar kivándorolni…. hogy változnak az idők ;-)” (mariomi)

Volt, aki a muszlimok számának várható növekedéséből népegészségügyi következtetéseket vont le: „Legalább az alkoholprobléma csökkenni fog.” (HansKristStrach) De akadt olyan hozzászóló is, akit zavart, hogy a migrációs téma ilyen mértékben dominál: „Remélhetőleg a választás többet érdemel, mint ez a téma.” (Coco4)  Végül egy kommentelő pedig külföldre küldte honfitársait: „Na jó, keress egy házat Magyarországon, ilyen emberekre nekünk itt nincs szükségünk.” (holadrio)

Összesen 321 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptiszai
2017. augusztus 09. 17:47
Mandiner? Szomorú hogy maguk is beálltak az egyoldalú orbáni migráns propagandába. Kiemelnek a cikk alatti (jelenleg 157 !) hozzászólásból párat. A többség viszont mást mond. 1 példa. Utolsó hozzászólás a 157.: "Ich muss reagieren, weil ich habe über Ungarn viel Quatsch gelesen. Ich bin ungarische, und ich habe schon in Österreich gewohnt. In Ungarn das Durchschnittliche monatliche Gehalt ist ca 600 Euro. Aus diesem Grunde viele mindere Qualität Lebensmittel in den Geschäften, aber wenn du hast Geld du kannst bessere Qualität kaufen. Das gleiche gilt für die Gesundheitsdienste. Der Zahnarzt ist billig hier, und ein Pizza und ein Haarschnitt für Männer kostet nur 5 Euro wo ich wohne neben die Hauptstadt." Fordítva: "Válazolnom kell, mert elolvastam egy csomó marhaságot . Magyar vagyok, és én maradtam Ausztriában. Magyarországon az átlagos havi fizetés mintegy 600 euró. Emiatt sok rossz minőségű élelmiszer a boltokban, de ha jó a fiztésed akkor lehet kapni jobb minőségű terméket. Ugyanez igaz az egészségügyi szolgáltatásokat. A fogorvos olcsó itt, és a pizza és a fodrász csak férfiaknak 5 euró, ahol élek a főváros mellett drágább."
duzur
2017. augusztus 07. 18:18
Mivel a nyugati bünözés, a mandineren is szóba jött, utána néztem, hogy a hétvégén mik is történtek Ausztriában. Az mindenesetre feltünt, hogy a legtöbb elkövetö, fertötleníti magát mielött akcióba lép. Alaposan beáztatja magát alkoholba, de olyannyira, hogy többüket még kihallgatni se lehet egyhamar. Szörnyü eseteken, nekem se illik élcelödni, de látszik, hogy még az iszlámban is vannak értelmes dolgok. Csak túl kevés. Esetleg a terrort is tiltania kellett volna, nemcsak az alkoholt...
kérdés
2017. augusztus 07. 12:37
Évszázadokig jártak kötelezően 'udvar'-olni, számot adni Bécsbe hatalmasságok, előkelőségek...szolgálni, s beszolgáltatni a népek.....naja, ha most lassan elszéled az a pármillió osztericsi a valamikori tartományokban, hódoltságokban, jó szívvel remélheti, hogy semmi baja-kára nem lesz.
csurcsányi
2017. augusztus 07. 12:36
Kedves osztrákok,ősszel úgy kell majd választani kormányt,és utána kérni a felvételt a visegrádi országok közé és egyszer csak megvalósul Kossuth Lajos nagy álma a Dunamenti-köztársaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!