Fidesz: Ne csak Vona, de a helyi jobbikosok is kérjenek bocsánatot!

2017. augusztus 28. 12:49

A Fidesz kampányának új elemeként a kormánypárt helyi politikusai fel fogják szólítani a jobbikosokat, Vona Gábor helyett is kérjenek bocsánatot a pártelnök nyugdíjasokra tett kijelentései miatt – jelentette be Halász János, a Fidesz frakcióvezetője.

2017. augusztus 28. 12:49

A Fidesz arra szólítja fel a helyi jobbikos politikusokat, hogy legalább ők kérjenek bocsánatot a nyugdíjasoktól az ellenzéki párt elnöke, Vona Gábor helyett – közölte Halász János, a kormánypárt frakciószóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Nyugdíjas-gate

Kifejtette: több mint egy hónap telt el azóta, hogy Vona Gábor a nyugdíjasokon gúnyolódott, Facebook-bejegyzésében „felháborító stílusban minősítgette őket”, „gúnyolódott a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon, és azt írta róluk, szemeikben gyűlölet lobog, a szájukból szennyvíz folyik, és felhörgik a 20. század minden traumáját”.

Halász szerint a nyugdíjasok még mindig várják a Jobbik elnökének bocsánatkérését. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy egy országos közvélemény-kutatás szerint a válaszadók csaknem háromnegyede sértőnek tartja Vona Gábor mondatait, és mintegy kétharmaduk bocsánatkérést követel ezért. Megjegyezte, hogy még a Jobbik-szavazók jelentős része is bocsánatkérést vár, ami azonban eddig nem történt meg.

A szóvivő ezért ismét felszólította Vona Gábort, kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól, de mellette most már más jobbikos politikusoktól is ezt várják:

a Fidesz múlt héten bejelentett országos telefonos kampányának új elemeként a kormánypárt országgyűlési képviselői, választókerületi elnökei, helyi politikusai meg fogják kérni a helyi jobbikos politikusokat, hogy legalább ők kérjenek bocsánatot Vona Gábor helyett.

Cselgáncs és politika

A Vlagyimir Putyin hétfői budapesti látogatását firtató kérdésre Halász János azt mondta: az orosz elnök alapvetően a cselgáncs-világbajnokságra érkezik – ő a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöke – , és ha már itt van, Magyarországon, nyilvánvaló, hogy találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Ez egy rövid munkatalálkozó lesz – jelezte.

A Putyin-látogatással kapcsolatos ellenzi tiltakozásokat a frakciószóvivő úgy kommentálta: biztos viccesek akarnak lenni, de amikor Magyarország érdekeiről van szó, akkor nem viccelődni kell, hanem komolyan oda kell állni az ügyek mellé. Szerinte a tiltakozó ellenzékiek gyengeségének és alkalmatlanságának egyik jele, hogy „ennyire képesek”.

A magyar emberek érdeke az, hogy kiegyensúlyozott és stabil kapcsolatok legyenek a nagyhatalmak – köztük Oroszország – és Magyarország között – hangsúlyozta a politikus.

(MTI)

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. augusztus 29. 08:03
Uncsi.
Lado Lepoglavski
2017. augusztus 28. 16:55
Kérjen bocsànatot a kurva fideszes anyàtok .
Bodor Zoltán
2017. augusztus 28. 14:33
Vona és minden jobbikos kérjen bocsánatot azért, mert a Fidesz, mondatait kiforgatva becsmérelte a nyugdíjasokat?
3M..
2017. augusztus 28. 13:45
Addig álljon féllábon, az Szdsz-es Halász. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!