Megjelent Csehországban az afrikai sertéspestis

2017. július 03. 09:34

Az afrikai sertéspestis vírusának jelenlétét állapították meg csehországi vaddisznókban. A Nébih fokozottan ellenőrzi a cseh sertésszállítmányokat.

2017. július 03. 09:34

Felütötte fejét Csehországban az afrikai sertéspestis. Két hete Zlín város lakott területén találták az első sertéspestis vírustól elhullott vaddisznót, azóta több tetemben is kimutatták a vírust. A cseh állategészségügyi hatóság szakértői csoportot jelölt ki a fertőzött terület kockázatbecslés alapján történő kijelölésére, az uniós irányelvnek megfelelően –nírja a Magyar Nemzet.

A magyar állategészségügyi hatóság fokozottan ellenőrzi a Csehországból azonnali vágásra vagy továbbtartásra érkező valamennyi sertésszállítmányt, amíg a kereskedelmi korlátozások alá eső csehországi területeket nem jelölik ki.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. július 03. 12:49
Illegális migránsok...?
Huttinger egy mocsok gyáva besúgó
2017. július 03. 10:50
Az.
Popeyeatengeresz
2017. július 03. 10:30
Hihetetlen áldás lenne az országban folyó erdő- és mezőgazdálkodásra, ha az elképzelhetetlen mértékben túlszaporodott hazai vaddisznóállományt mondjuk megnegyedelné a sertéspestis.
békalepcse
2017. július 03. 09:57
Szegény vaddisznók... Most majd halomra lövöldöztetik őket, prevenció gyanánt, pedig aki a migriket engedte be, azt kéne elevenen megnyúzni. A betegség embert nem fertőz, de hordozhatja és hurcolhatja ruháján a vírust.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!