LMP: Pazarlás és önmarketing a kormány részéről a vizes vb

2017. július 09. 15:46

Csárdi Antal az LMP vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a vizes vb nyitányára szánt összeg feléből már öt MR-készüléket lehetett volna vásárolni. Az LMP szerint a kormány önmarketingre költi az adófizetők pénzét.

2017. július 09. 15:46

„Rendkívül fontos fejlesztések maradnak el, mert a kormány látványberuházásokra, a maga reklámozására költ” – mondta az MTI-nek Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóját követően. Az ellenzéki politikus kifejtette: a héten megjelent hírek szerint az Országos Kardiológiai Intézetben nem tudtak ellátni egy súlyos állapotban lévő kisgyermeket megfelelő diagnosztikai készülék hiányában, ugyanakkor a vizes vb jövő pénteki megnyitó ünnepsége 3,5 milliárd forintba kerül. Szerinte az összeg feléből is luxus körülmények között meg lehetett volna rendezni a megnyitót, a másik feléből pedig öt MR-készüléket lehetne venni.

Csárdi Antal úgy fogalmazott, ma csak azok a beruházások, fejlesztések kapnak zöld utat, amelyek kampánycélokat szolgálnak, amelyek „alkalmat adnak a kormánynak, illetve a minisztereknek, hogy mutogathassák magukat”.

Az LMP képviselője példaként említette azt is, hogy eredetileg 25 milliárd forintra tervezték a vizes VB megrendezésének költségeit, de ezek most 130 milliárd körül vannak, és senki nem tudja pontosan megmondani, mi lesz a végső összeg. Úgy vélte, ennek a feléből is tökéletes minőségben meg lehetett volna rendezni a sporteseményt, a megmaradó 65 milliárd forint pedig 200 MR-készülék megvásárlására lenne elég.

„A magyar egészségügy eszközigénye indokolná, hogy erre a célra fordítsanak nagyon komoly forrásokat” – mondta Csárdi Antal, hangsúlyozva, hogy bárki kerülhet olyan helyzetbe, amikor szüksége lenne ilyen diagnosztikai eszközre.

(MTI)

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. július 10. 11:24
A balliberálisok visszahozták a "lélegeztető készülék"kampány üzem módot.Nincs új a nap alatt.
A teremburáját
2017. július 10. 07:47
Sokat járok és vásárolok a Csarnokban, de ezt a patkányt még nem láttam ott. Jó lenne tudni, hogy melyik az üzlete, hogy még véletlenül se gazdagítsam a vadmarháját!
smarton
2017. július 10. 07:04
Egy zöldséges már csak tudja... "2014. Csárdi Antal 38 éves ferencvárosi zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó vállalkozó lesz az LMP főpolgármester-jelöltje az októberi önkormányzati választáson. Csárdi Antal 2009-ben lépett be az LMP-be, a 2010-es országgyűlési választásokon a párt ferencvárosi képviselőjelöltjeként 14,75 százalékot ért el. 2010 őszétől önkormányzati képviselő és LMP-s frakcióvezető a kerületben. A fiatal politikus 1976-ban született Budapesten. A ceglédi közgazdasági szakközépiskolában érettségizett, s könyvelői és programozói végzettséget szerzett. Nős, két gyermek édesapja. Kereskedő dinasztiából származik, családi vállalkozását 1998 óta vezeti Ferencvárosban, a Vásárcsarnokban van üzletük. A Csárdi&Csárdi Kft. ügyvezetője. 2009 decemberéig a KISOSZ budapesti szervezetének alelnökeként, társadalmi munkában, érdekvédelmi munkát folytatott a helyi kisvállalkozások érdekében."
Autós csoki
2017. július 10. 03:38
Én mindig rendkívül intelligens politikusoknak tartottam az LMP-seket. Aztán mindig kiábrándítanak valami hasonló baromsággal. MR-készülék egyenértékes?! Komolyan erre futja az agytevékenységükből 2017-ben? Szerintem ez annyira szomorú hír - lesújtó állapotok uralkodnak a magyar politikában. Mert legyünk őszinték: az ő választópolgáraik is ugyanúgy megérdemelnék, hogy képviseljék őket, erre kapnak egy ilyet. Aki megmondja nekik, hogy 130 milliárd forintba kerül épp 100 darab diesel mozdony, 15.000 koncertzongora vagy fél millió DSLR fényképezőgép is. Igen? Jó tudni, köszönjük az érdekes tényeket Csárdi Antalnak, 3. osztályos tanulónak! Sajnos azért nevetséges ez az egész, mert olyan dologról van szó, ami egy átlagnál kicsit fejlettebb retorikával meg utánajárással simán támadható lenne: elcsúsztak a költségvetéssel - megesik mindenhol, de egy ilyen projekt dokumentációjánál a felelősöket sem nehéz visszanyomozni és számon kérni. Egyszerűen neki állt a zászló, erre elkezdi mindenféle egyéb hülyeségekére terelni a témát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!