Metrófelújítás: több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV

2017. június 23. 13:12

Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró szerelvényeinek orosz gyártója és felújítója felé, és Magyarországra kérette a társaság vezetését. A BKV elnöke szerint a helyzet tarthatatlan.

2017. június 23. 13:12

Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé, és azonnali hatállyal Magyarországra kérette a társaság vezetését – közölte a BKV pénteken.

Tájékoztatásuk szerint Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója tárgyalásokat folytatott a Metrovagonmas vezetésével, és nyomatékosan felhívta a figyelmét a helyzet tarthatatlanságára, a műszaki állapotok elfogadhatatlanságára, és azonnali intézkedések megtételét kérte az orosz társaságtól. Emellett közvetlenül is felhívták a Metrovagonmas anyavállalata vezérigazgatójának figyelmét a kialakult helyzet súlyosságára, és a legsúlyosabb szankciókat helyezték kilátásba.

A BKV bejelentette, hogy addig nem küld ki felújításra régi metrószerelvényt, amíg a már felújított járművek műszaki állapota nem javul radikálisan.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2017. június 23. 17:13
Lehet jobbat csinálni, szociolibek!
Knerten
2017. június 23. 16:19
800 mFt nevetséges aprópénz egy ilyen értékű szerződésnél. Nem csoda, hogy szarba se vesznek minket, ha mi ennyire szarba se vesszük saját magunkat.
balbako_
2017. június 23. 15:39
Bölcs döntés!
noMores
2017. június 23. 15:06
Viktor parancsára a ruszkiktól kellett rendelni a felújítást. Újat kaptunk, vagy a régi, szétrohadt vázra építették rá a cumót? Kurvaára mindegy: fos lett. Csak azért, mert a Gazda nem bír kiszállni Putyin otyec seggéből. Gyönyörű dolog ez a keleti nyitás, végre testközelből érezzük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!