Brüsszelben tárgyalt a CEU rektora

2017. április 25. 08:48

Michael Ignatieff találkozott Frans Timmermans-szal, az Európai Bizottság első alelnökével és Carlos Moedas kutatásért, innovációért és tudományért felelős uniós biztossal.

2017. április 25. 08:48

Uniós biztosokkal tárgyalt Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora hétfő délután Brüsszelben. A brüsszeli testület tájékoztatása szerint az elnök-rektor Frans Timmermans-szal, az Európai Bizottság első alelnökével és Carlos Moedas kutatásért, innovációért és tudományért felelős uniós biztossal egyeztetett „a CEU-val kapcsolatos közelmúltbeli magyarországi politikai és jogi fejleményekről”. A közlemény szerint Moedas ismételten aggodalmát fejezte ki a törvénnyel kapcsolatban, és elkötelezettségét fejezte ki a tudományos kutatás szabadsága mellett.

Ignatieff kedden részt vesz egy, a CEU jövőjével foglalkozó rendezvényen az Európai Parlamentben, amelyen a négy legnagyobb frakció is képviselteti majd magát.

(MTI)

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2017. április 25. 19:40
Milyen illetősége van Brüsszelnek egy amerikai (nem)létező egyetem kapcsán?
antioxi
2017. április 25. 16:00
Hol lehet látni a holnapi EP- ülést (ahol Orbán keresztre akarják feszíteni)?
Bokros Birka
2017. április 25. 15:04
A komisszár képzőnek mi köze van az oktatáshoz, főleg a kutatási.oktatáshoz? Ja, bocsánat már értem mire hivatkozott a keresztény kiirtásra felszólító Barangó (beteg patkányember) a Tilos Trágyiójában, hogy Ő csak a társadalom tűrőképességét tesztelte. Na ilyen kutatásra meg komisszárképzőre nekünk semmi szükségünk, mert jövőhéten vala,elyik barom azzal tesztel, hogy kiirtaná az összes zsidót. Na azt már nem lennénk képesek levakarni magunkról, mint náci állam megbélyegzést. Tippet nem akarok adni az érintett rettegő elvtársaknak, de kérem gondolják végig. Szabó Albert hitsorsos, mint a nagy magyar szélsőjobb után szabadon minden megtörténhet még Bácsfi Diána nagyságos asszon is beléphet a Momentumba. :D
TAVIROZSA
2017. április 25. 12:05
A 2016. évi Oktatási Hivatal által készített vizsgálati jelentésre adott CEU válasz hol olvasható ? Érdekelnének az érveik !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!