Népbetegség már a kialvatlanság

2017. március 22. 00:55

A kialvatlanság már népbetegségnek számít Magyarországon – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

2017. március 22. 00:55

Kalmár Hajnalka klinikai szakpszichológus elmondta, hogy az alvás minőségét például a folyamatos online jelenlét is rontja, ezért fontos lenne, hogy lefekvés előtt az emberek már ne használják okoseszközeiket, és ne legyenek állandóan elérhetőek.

Ugyanakkor a környezet is sokat számít: szakértők szerint általában 18-19 fokos hőmérsékletben lehet a legjobbat aludni, és az éjfél előtti alvás – ahogy a mondás is tartja – duplán számít, mert ilyenkor mélyebb álomba merül az ember – hívta fel a figyelmet.

Hozzátette, hogy a szervezet csak rövid ideig képes tolerálni a kevés vagy nem minőségi pihenést, hosszú távon ez pusztítóvá válhat, gyorsabb öregedést eredményez és az öngyógyító folyamatok is sérülnek. A kevés alvás miatt ráadásul megnőhet a szervezet szénhidrátigénye, ami hízáshoz vezethet – jegyezte meg.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2017. március 22. 13:03
Ez is mutatja, hogy a tudomány folyamatosan fejlődik, tehát sohasem tökéletes.
bunko_jobbos
2017. március 22. 09:24
Mindig viszonylag korán fekszem, de 2 napja úgy este fél 10 körül. Ma reggel már 5 órakor egyszerűen kidobott az ágy. Minden héten van egy cikk, hogy mit okoz a kialvatlanság: cukorbetegség, szív stb. Legalább valami értelmes miatt, de TV-nézés és internetezés miatt nem alszotok. Gondoljátok át!
korona
2017. március 22. 08:16
Meg kellene tiltani az éjszakai munkát a gyárakban! Az éjszakai, de még a délutáni műszak teljesen tönkrteteszi az embereket. Délelőtt dolgozunk, délben ebédelünk, délután pihenünk, este vacsorázunk és éjjel (kötelezően!) alszunk !!! Ehhez kell tartania magát a társadalom mincden szegmensének!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!