Négy állásából kettőt elveszített Matolcsy barátnője

2017. március 22. 11:17

Egyre több pozícióját veszíti el Matolcsy György barátnője, Vajda Zita. Az MNB-alapítványok körüli négy állásából összesen kettő maradt.

2017. március 22. 11:17

Az MNB-alapítványok tavaly novemberben közölték, hogy olcsóbbá teszik a működésüket, emiatt például az igazgatói posztok bérezését karcsúsítják vagy megszüntetik. Vajda Zita a PAGEO-nál töltött be igazgatóhelyettesi posztot, ami az év vége felé szűnt meg, ahol bruttó 600 ezer forint fizetést kapott. Mellette a PADI által birtokolt Vízház Zrt-nél töltött be igazgatósági posztot, ahonnan a 24.hu információja szerint október közepén került ki.

A 24.hu kérdésére az MNB-alapítványok közölték Vajda Zita jelenlegi állásait. Most a PADI kuratóriumi tagja és a PAGEO senior kutatója. A PADI-nál nem ismert a fizetése, a PAGEO-nál bruttó 600 ezer forint juttatásban részesül, ami ott az egyik legmagasabbnak számít. 

Vajda Zita nevére rákeresve nem sok tanulmányt lehet találni, amit ő szerzett volna. A kutatóintézet körül forgó emberek szerint ez azért lehet, mert senior kutatóként inkább irányít, felügyel és szerkeszt, de a tanulmányoknál nem tünteti fel a nevét.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doxi
2017. március 23. 01:35
Namármost, fele annyit nem kell dolgoznia
zakar zoltán béla
2017. március 22. 19:21
Mi lesz veled Sz'olga-Rónai/y-Antónia?!
balbako_
2017. március 22. 14:36
Matolcsy idején működött és működik az MNB nemzeti bankként. Sikeres nemzeti bankként. Nálam ez a mérce. A munkatársai nem izgatnak különösebben.
nyugalom
2017. március 22. 13:49
Egyeseknek ez a téma jól jön, hogy végre ocsmánykodjanak. Önmagukról, színvonalukról vallanak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!