Újabb emlékművet állítanak a Szabadság térre

2017. február 06. 11:31

A Szabadság téren található szovjet katonai emlékmű és a német megszállás áldozatainak emlékműve mellé a szovjet megszállás áldozatainak tiszteletére állítanak egy obeliszket. A gránit szobor elkészítésére közel félmilliárd forintot fordít a Gulag Emlékbizottság.

2017. február 06. 11:31

Újabb emlékmű kerül a Szabadság térre. A német megszállási emlékmű és a szovjet katonai hősi emlékmű közelében egy gránit obeliszket állítanak fel a szovjet megszállás áldozatainak emlékére.

A Népszava úgy tudja: az obeliszk felállítását Menczer Erzsébet, a SZORAKÉSZ (Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete)elnöke kezdeményezte, a költségeket – 451 millió 544 ezer forintot – pedig a Gulag Emlékbizottság állja, melynek Balogh Zoltán a vezetője.

A lap forrásai szerint az Emlékbizottságban érdemi vita folyt az emlékműről, leginkább annak elhelyezéséről. Végül arra jutottak: ha a Szabadság téren van a szovjet katonai emlékmű és a német megszállás áldozatainak emlékműve, akkor ott a helye a szovjet megszállás áldozatainak emlékére késszülő obeliszknek is.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. február 07. 10:35
A nemetmegszallas emlekmuvet azota sem merte egyik fideszes barom se felavatni. Ott van a focizo sas, es varja, hogy majd egy masik kormany elbontsa....
Senye Péter
2017. február 07. 07:18
Ami hiányzik: http://budapest-anno.blog.hu/2011/06/04/a_trianon_szoborcsoport_a_szabadsag_teren_az_1920_as_evekben a_trianon_szoborcsoport_a_szabadsag_teren...
=nessuno=
2017. február 06. 23:22
Esetleg a szovjet felszabadító hősök emlékművét tüntetnétek el kedves putyinpincsik....
Sulammit
2017. február 06. 21:40
Ez jó hír! És valóban ott a helye. Legalább tompítja a cirkuszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!