Drasztikus járulékcsökkentést sürget a Jobbik

2017. február 12. 16:44

A Jobbik 20-30 százalékos járulékcsökkentést sürget azért, hogy a terhek mérséklése „valóban megjelenjen” a dolgozók fizetésében.

2017. február 12. 16:44

Pintér Tamás, az ellenzéki párt szóvivője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormány közelmúltban bejelentett járulékcsökkentése nem elegendő ahhoz, hogy azt a multinacionális cégek ne tudják kijátszani.

A Jobbik politikusa példaként említette a dunaújvárosi Dunaferr esetét, ahol szerinte a tulajdonos a járulékcsökkentést nem hajlandó megjeleníteni a dolgozók fizetésében. A Jobbik ezért követeli a kormánytól, hogy kezdjen tárgyalásokat a cégvezetéssel – tette hozzá.

Pintér Tamás hangsúlyozta, pártja a korrupció visszaszorításával teremtené meg a mostaninál nagyobb járulékcsökkentés fedezetét.

(MTI)

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. február 14. 08:12
Magyarul drasztikus nyugdíjcsökkenést és táppénzcsökkentést talált ki Vona.
korona
2017. február 13. 12:50
Ellenkezőleg. Új adókat KELL kitalálni! Hadd szenvedjenek azok, akik ezt a javaslatot elutasítják. Több és magasabb adókat. Árakat emelni! Miből tartotta el jó Mátyás krályunk a Fekete Sereget? Az ADÓKBÓL. Hogy a végvárakat illető kiadásokról ne is beszéljünk.
poverello
2017. február 13. 07:24
Tisztázzunk egy két fogalmat. Járulékcsökkentés nem volt, hanem a szociális hozzájárulási ADÓ csökkent 27-ről 22 %-ra. Ezt az adót a munkáltató fizeti,a bruttó bérre vetítve. Ennek köze nincs a dolgozó nettó béréhez! Ha dunaújvárosban nem változott/nőtt a dolgozók minimálbére, és a cég mégis 22 % szocho adót fizet, az szabálytalan, és a cég büntetést fog kapni. Járulékcsökkentés: járulékot ma a munkavállalók fizetnek a bruttó bérükből, mégpedig 10 % nyugdíjjárulékot ( ez a nyugdíjkasszába megy) 4% természetbeni egészségügyi járulékot ( ez kórházak eü.intézmények költségvetésébe ) 3% pénzbeli egészségügyi járulékot ( ez a pénzbeli ellátásokra, táppénz stb.) ez összesen 17 % ha ebből gondolja a jobbikos "szakértő" a 20-30 %-os csökkentést, akkor bár valóban nőne a dolgozó nettója,mert ez esetben a fizetendő járulék 12-14 %-ra csökkenne, de az összesen magyarországon kifizetett bruttó bérekre vetített 3-5 %-os közteher csökkentés igen komoly hiányt okozna a költségvetésben, amit nem pótolna a légből kapott "korrupciós" duma...
Huttinger egy mocsok gyáva besúgó
2017. február 12. 23:20
Hehehe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!