Több tucat határrendész betegedett meg egyszerre

2017. január 03. 17:49

Gyomor-bélrendszeri panaszok miatt kedd délutánig már 61, a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség területén szolgálatot teljesítő rendőrt kellett kezelni. Egyelőre nem tudni, mi okozta a megbetegedéseket.

2017. január 03. 17:49

Kedd délutánig 61, a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség területén szolgálatot teljesítő rendőr szorult kezelésre akut gyomor-bélrendszeri panaszok miatt - tájékoztatta a rendőrség vezető főorvosa az MTI-t. 

Lódi-Sipos Edina közölte: az első betegeket hétfő este az orvosi ügyeleten, illetve a kiskunhalasi kórházban látták el. A többiek kedden jelentettek beteget. Mindannyian hányingerre, hasmenésre, hasi fájdalomra, hidegrázásra panaszkodtak. Állapotuk kielégítő, senki nem szorult kórházi ellátásra – fűzte hozzá.

A betegség kialakulásának okát a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának közreműködésével vizsgálják. Az eljárás során laboratóriumi vizsgálatokat is végeznek, ezek eredménye későbbre várható – mondta a főorvos.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a szolgálatból kieső rendőrök helyettesítése megoldott. (MTI)

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. január 03. 23:52
Csak úgy a poén kedvéért, ha nem is szorosan kapcsolódik: Főváros, rendkívül fontos intézmények őrzésével megbízott alakulat. A 24 órás szolgálat után a 2 őrzött objektumból beérkezik az egyik csapat a laktanyába. Nagyjából 20 fő. A biztonságiak hirtelen szeszélye folytán drogellenőrzés az egész bandánál. Szerződéses katonáknál magas a hibaszázalék. 90-es IQ, 8 elemis követelmény, a szánalmas bér mellé, ne várjunk csodákat... Az eredmény ehhez képest is ütős volt. Bukott a szolgálat összes tagja. Magyarán a nagyjából 20 fő mind fogyasztott drogot, a szaros járőrtől a parancsnokig. Ópiumszármazékot valamennyien. Kitört a káosz. Riadóztatva minden biztonsági szint, értesítve a minisztérium, az ügyészség és Óz a nagy varázsló. A beérkező másik állomány (Úgy 16 fő.) azonnal drogtesztre. A haza végveszélyben. Itt is bukik mindenki, a parancsnokig bezárólag. Ópiumszármazékot tolt valamennyi. És mindenki tagad!!!!!!!!! A nemzetbiztonság végveszélyben! Épp próbálták felújítani a kínvallatás nemes hagyományát, mikor valami kevésbé izgatott nyomozóember próbálta puritánabb módon megközelíteni kérdést. -Az élelmezésük ugyanaz volt a 2 objektumban? -Igen. -Mit ettek? -Reggelire okádék párizsit, száraz kenyérrel. Ebédre káposztakonzervet a többi száraz kenyérrel. Vacsorára májkrémet, a maradék száraz kenyérrel. -Mást nem? -De. Volt éjszakai pótlék is. .Az mi volt? -Mákos kalács. -Köszönjük!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bravóóóóóó!!!!!!! Micsoda szerencse, hogy nem lőttünk le senkit a nyomozás közben!!!! Esküszöm, megtörtént a sztori....
peninsulavaldes
2017. január 03. 21:28
most van ez a vírus
tango47
2017. január 03. 20:58
Talán csak heveny munkaundor?
Marslaki
2017. január 03. 19:15
A cikkből nem derül ki, hogy a rendőrök érintkeztek-e határátlépőkkel, de ha igen, akkor arra is gondolhatunk, hogy "a bevándorlók olyan országokból jönnek, ahol az európai közegészségügyi normák alatti közegészségügyi állapotok vannak." A velük való érintkezés során erre is figyelmet kell fordítani. http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/function/illegalis-bevandorlas-elovigyazatossagra-inti-a-lakossagot-a-csongrad-megyei-kormanyhivatal-200942.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!