Miért harcol rosszul a Nyugat a terrorizmus ellen?

2016. december 18. 13:45

A terror elleni háborút nem lehet így megnyerni, mert az ellenség a transzcendentális jövő felé fog fordulni, ami pontosan az öngyilkos merényletek hátterében munkáló tényező.

2016. december 18. 13:45
Kiss Dániel

„Zimbardo és Boyd tudták: az időperspektívák hajlamosítanak a merényletekre, mégis érezték, hogy valami nagyon hiányzik, még nem ismerték fel a döntő tényezőt.

Aztán rátaláltak a transzcendentális jövő időperspektívájára, amit az akadémiai pszichológia még nehezen tud megemészteni. Ez a fajta jövő „a fizikai test halálától az örökkévalóságig terjed”. A kutatások alapján a keresztények mellett a muszlimok érnek el magas pontszámokat a transzcendentális jövő időperspektíva-kérdőíven, tekintve inkább a halált egy új élet kapujának. Ebből a szempontból nézve a merénylet irracionális cselekedetből racionálissá válik, a túlvilági jutalmazás mentális elővételezésén keresztül. (...)

Ha a Nyugat továbbra is az ellenség jövőjét próbálja ellehetetleníteni, akkor azzal csak azt éri el, hogy az még inkább a transzcendentális jövő felé fog fordulni, ami pontosan az öngyilkos merényletek hátterében munkáló tényező. Zimbardoék szerint éppen ezért az ellenség evilági jövőképének erősítésével, potenciális emberi lehetőségeinek tágításával lehetne megnyerni a harcot, hiszen így nem lenne kizárólagosan rászorulva a transzcendentális jövő reményére.”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. december 20. 00:13
Nem kellet volna a liberálisoknak elvinni az "Arab Tavaszt" Észak-Afrikába és akkor most nem lenne semmi gondja a VILÁGNAK!Akkor bezzeg a liberálisok két kézzel tapsoltak,hogy ott sikerült nekik a DEMOKRÁCIÁJUKAT importálni az araboknak!Nagy szopás lett vége!És nem a liberálisok oldják meg,mert a szart mindig ráhagyják az utánuk jövőkre!
Akitlosz
2016. december 18. 23:28
1. Hagyni kellene más országokat is élni. Azaz nem odamenni szétbombázni, megpuccsolni stb. 2. Önvédelemre viszont szükség lenne. Nem kellene betelepíteni idegeneket, nem szabadna állampolgárságot osztogatni, a határokat viszont védeni kellene, fegyverrel, tűzparanccsal. Szóval globalizáció helyett szeparáció, izoláció, mert a keveredett ország nem biztonságos. Nem a terrorista lelke számít, egyszerűen nem kell őket idetelepíteni, nem kell nekik esélyeket adni.
Szúnyog
2016. december 18. 22:52
Hülye, materialista f.aszkalap. Valós értékeket nem ismer, azt hiszi az anyagi javakkal operálhat. Nem b.zdmeg. Nem fog menni.
Tündér_Lala
2016. december 18. 17:49
Ez egy szegmense a dolognak. A másik a neolibsik módszeres keresztény identitást irtó tevékenysége, amelynek nyomán a morál lenullázódik. Ezen pénisten hívők nem tiszteletet, hanem gyűlöletet ébresztenek, hzzájuk nem akarnak integrálódni. Ráadásul különböző sajtótermékeken keresztül provokáálják őket hitükben és meggyőződésükben. A harmadik, hogy a harmadik világban háborúznak, majd a háború következtében földönfutóvá válokat betelepítik a saját hátországukba. Ezek gerilla tevékenységet kezdenek az okozók ellen, miután a nyugat reguláris hadereje ellen nem tudnak eredményesen harcolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!