Tállai: Jobbító szándékkal módosul az adótitok fogalma

2016. október 11. 11:45

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a módosításban meghatározott szigorúbb feltételek és az adatok egy részének megismerhetősége összességében hozzájárulhat az adókedvezmények és az ezek alapjául szolgáló juttatások áttekinthetőségéhez.

2016. október 11. 11:45

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárának közlése szerint az adótitok évtizedes szabályát jobbító szándékkal változtatja meg az adózás rendjéről szóló törvény módosítása, amely lehetővé tesz egyes adókedvezményekkel kapcsolatos adatok megismerését.

Tállai András kedden az Országgyűlésben – a javaslat kivételes eljárásban zajló összevont vitájában – közölte: jelentős változást nem vezetnek be, csak megőrzik a törvény által eddigi is biztosított védelem szintjét. Hozzátette: adótitoknak minősül a támogatást nyújtó adózó megnevezése, az adózó által igénybevett adókedvezmény, jóváírás összege, az adózó által támogatott szervezet neve, valamint a kapott támogatás összege.

Az államtitkár szerint a módosításban meghatározott szigorúbb feltételek és az adatok egy részének megismerhetősége összességében hozzájárulhat az adókedvezmények és az ezek alapjául szolgáló juttatások áttekinthetőségéhez. (MTI)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2016. október 11. 13:47
A törvényesített korrupcióval és a növekvő urizálással egyenes arányban növekszik a titkosítás fokozása, a leleplezést szolgáló médiumok ellehetetlenítése. Maffia-országgá váltunk.
Lotti
2016. október 11. 13:40
A rossz irányba tett helytelen lépés. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a Fidesz a legszűkebb haszonélvező réteg érdekében, az ezen körön kívüli támogatói ellenében politizálva, teszteli, meddig terjed a lojálisok türelme. Szerintem fogy.
finekom
2016. október 11. 13:32
Vérlázító! Hogy mernek ilyen közleményt kiadni, mikor éppen azon mesterkednek, hogy a focira, békemenetre, fideszre a túlárazott haveri megrendelésekből visszajáratott pénzeket eltitkolják! Újabb pofon a demokráciának! Lehet tapsolni fidesz-birkák!
bornemiszabela
2016. október 11. 12:43
az anyád p..ja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!