LMP: Csak a méregdrága kormányzati hirdetésekben léteznek a reformok

2016. október 16. 11:39

Az LMP szerint a kormány reformjai nem működnek, az emberek hiába várnak változtatást az egészségügy, az oktatás és a gazdaság területén, azok ugyanis valójában csak a párt által méregdrágának vélt kormányzati hirdetésekben léteznek.

2016. október 16. 11:39

Ábrahám Júlia, az ellenzéki párt egészségügyi szakszóvivője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, a kormány jól hangzó bejelentéseiről utólag mindig az derült ki, hogy azoknak a fele sem igaz. Az egészségügy területéről példaként említette, hogy nincsenek átgondolt, a szakmával egyeztetett strukturális változtatások, csak olyan rögtönzések, mint a fővárosi szuperkórház, vagy az egyetemi kórházak ötletei. Kiemelte, a kormány idegen tollakkal ékeskedik, amikor a brüsszeli forrásokból felújított kórházakra hivatkozik, az egészségügyi dolgozók fizetésemelésével pedig szintén nem reformot hajtott végre, hanem egy elkerülhetetlen szükségszerűséget teljesített az összeomlás megakadályozására.

Az LMP politikusa szerint a kormány továbbra sem a jelentőségének megfelelően kezeli az egészségügyet, amennyiben ugyanis az ágazatban működnének a reformok, akkor jelentősen csökkenne a dolgozók elvándorlása, nem állna 280 háziorvosi praxis betöltetlenül, nem növekedne havonta 3-4 milliárd forinttal a kórházak adósságállománya, az emberek egészségügyi állapota pedig érezhetően javulna, miközben a hálapénz és a kórházi fertőzések száma visszaszorulóban lenne. Ideje lenne, hogy a kormány végre azzal foglalkozzon, ami a dolga, mondta az LMP szakszóvivője, majd megjegyezte, az egészségügy gondjait nem lehet megoldani hazug propagandával, vagy gyűlöletkeltő plakátokkal. (MTI)

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bonzo
2016. október 16. 16:10
Ebben a szar egészségügyben miért maradt életben simlicska, a homokos kulka stb? Nem értem.
Harangláb
2016. október 16. 13:56
Vélemény a küszöb alól...Andris jókor lpett (le)...:)
DrFisham
2016. október 16. 12:45
Na most rátapintottak. A kormányzati kommunikáció felemészti a GDP 1%-át, miközben a béremelések, háát..... Emlékszem a nagy pedagógus béremelésre, ami abból állt, hogy megemelték az alapbért, miközben eltörölték a pótlékokat. Aminek az lett az eredménye, hogy az én volt gimnáziumomban két tanár kivételével mindenkinek csökkent a fizetése - béremelés címen. :( Na most ez egy dolog, hogy a költségvetés nem költ többet a tanárokra, de a kormányzati kommunikációt kritika nélkül elfogadók tényleg elhitték, hogy itt béremelés volt. És így mindjárt világos, hogy miért ír ki a kormányzat minden évben tízmilliárdos tendereket kommunikációra. És, ami jön: egészségügyi béremelés! A nővéremnek már csökkent is a fizetése (szakorvos).
Wendriner
2016. október 16. 12:28
Schifi nélkül már csak egy komolytalan gittegylet lett az LMP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!