Áder visszadobta a szélerőműveket korlátozó törvényt

2016. október 21. 12:39

A köztársasági elnök nem írta alá, hanem visszaküldte a parlamentnek a szélerőművek építését korlátozó törvényt. Áder János szerint az nem segíti a párizsi klímamegállapodás végrehajtását, ellentétben áll a megújuló energia hasznosításáról szóló 2010-2020 közötti cselekvési tervvel, és indokolatlan adminisztratív korlátozásokat vezet be.

2016. október 21. 12:39

Megfontolásra visszaküldte a parlamentnek pénteken Áder János köztársasági elnök a villamos energiáról szóló törvény módosítását, amely szigorított a szélerőművek létesítésének szabályain.

Az államfő visszaküldő levelében – amely az Országgyűlés honlapján érhető el – azt írta, azért nem ért egyet az október 11-én elfogadott törvénymódosítással, mert az nem segíti a párizsi klímamegállapodás végrehajtását, ellentétben áll a megújuló energia hasznosításáról szóló 2010-2020 közötti cselekvési tervvel, és indokolatlan adminisztratív korlátozásokat vezet be. (MTI)

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Learten
2016. október 23. 22:34
bölcsuhú Hozzászóló kiszűrése 2016. október 23. 19:31 Mantra szerűen ismétled a mondandód de mindig visszatérsz a millió évekhez, amiben nem is vitattam hogy voltak hőingadozások. Saját magadnak mondasz ellent, és még mindig egy szót sem szóltál az évmilliók alatt felhalmozódott fosszilis energiahordozók pár év alatti elégetése mit is okozhat. Úgy egyébként jelen pillanatban csak az elvakult hívők hiszik hogy évekre pontosan meg tudják határozni a múltat akár klimatikai szempontból is. Tájékozódj mielőtt hülyeségeket írsz!
bölcsuhú
2016. október 23. 19:31
TE kétségbeejtően rosszul értelmezed az írott szöveget! Nem a miocénról vitáztunk eddig sem, hanem a kvarter 3 millió évének a klímájáról! S azon belül a kalibrálás egyre pontosabb, minél közelebb érünk napjainkhoz. S ott van még a pollenvizsgálat is, meg a kisemlősök/madarak csontmaradványai is. Az ő tanulmányuzásuk alapján jött létre a kvarter finom rétegtana is. S az biza nemcsak ezeréves távlatokban működik. S nem árt ha tudod, hogy ma is a kvarterben vagyunk. Ti csak a következő évtizedekben gondolkodtok, méricskélitek a gleccsereket, meg a jégsapkákat. De a folyamat állandó és cikkcakkban működik. Ha nem felmelegedés jön, hanem éppen lehülés, akkor pár száz éven belül az ami mára elolvadt, akkor újraképződik , majd idővel újra elolvad s így tovább, mig a ciklikusság meg nem szűnik és ismét megtörténhet az ami már volt sok millió éve (a mezozoikumban, vagyis a dinók korában pl. nem léteztek sarki jégsapkák, dinók is éltek az Antarktiszon is, míg a paleogén végén egy erős lehűlés volt az egész Földön, stb). Mivel a Föld geológiai képződmény, a korát és az eseményeit is geológiai idővel kell mérni s nem emberi léptékkel. Megváltoztatni a folyamatokat meg úgy sem tudjátok, hacsak fel nem robbantjátok dühötökben az egész bolygót!-:))
Learten
2016. október 23. 19:05
bölcsuhú Hozzászóló kiszűrése 2016. október 23. 18:58 Amelyek esetében jó esetben 1-10k évre lehet becsülni az időt amikorra tehetők a kövesedésük...
Learten
2016. október 23. 19:03
bölcsuhú Hozzászóló kiszűrése 2016. október 23. 17:16 Arról nem is beszélve hogy jösz itt a millió évekkel megint ami esetében igazad lehet, de a pár száz év alatt felélt energiamennyiségről egy szót sem szólsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!